Prethodni članak
Sljedeći članak

U Sloveniji od danas novi strogi lockdown

Restriktivne mjere koje su na snazi idućih desetak dana uključuju on-line nastavu u školama, zatvaranje u granice regija, zabranu odlaska u države s "crvene" liste, rad državne uprave i javnog prometa u minimalnom opsegu, kao i zatvaranje većine uslužnih djelatnosti i sportskih aktivnosti


U Sloveniji je u četvrtak stupilo na snagu 11-odnevno strogo zatvaranje kojim vlasti žele presjeći treći val pandemije koronavirusa i nagli rast epidemijske krivulje, a u zadnja 24 sata u zemlji je bilo 1335 novih slučajeva zaraze covidom-19, piše Rtl.hr.

Restriktivne mjere koje su na snazi idućih desetak dana uključuju on-line nastavu u školama, zatvaranje u granice regija, zabranu odlaska u države s "crvene" liste, rad državne uprave i javnog prometa u minimalnom opsegu, kao i zatvaranje većine uslužnih djelatnosti i sportskih aktivnosti. Poslodavcima je preporučeno da omoguće rad od kuće ili korištenje godišnjih odmora, a sve to ima za cilj da se "presiječe" opasni treći val epidemije, ali i smanji velik broj novih hospitalizacija, pa i onih s težim tijekom bolesti.

Za ulazak u Sloveniju od ponedjeljka vrijedi isključivo PCR test, a ne antigenski kao do sada, a slovenskim rezidentima zabranjen je odlazak u zemlje s crvene epidemiološke liste uz prijetnje visokom novčanom kaznom.

U zemlji je, po najnovijim podacima ministarstva zdravstva, 13.395 aktivnih slučajeva zaraze i taj broj je u porastu, kao i broj hospitaliziranih, kojih je trenutno 518. Broj smrtnih slučajeva i dalje je manji u odnosu na razdoblje drugog vala epidemije, zbog "preležane" bolesti ili cijepljenja među starijima. Sa sedam novih smrtnih slučajeva ukupan broj preminulih od Covida-19 povećao se na 4.054.

Prosječan broj novih slučajeva potvrđenih zaraza za zadnji tjedan iznosi 1027, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook