Prethodni članak
Sljedeći članak

U školama se štrajka svaki dan do daljnjega, ministar rada poručio da Vlada neće popustiti


U srijedu, za vrijeme Kongresa EPP-a, održat će mini prosvjednu akciju ''Potrubi za obrazovanje''. - Cijela trasa od Sheratona do Arene će biti pokrivena našim ljudima s transparentima. Bit ćemo i na trgu Žrtava fašizma, gdje je i HDZ. Dogovorili smo da će u svim gradovima gdje imamo članstvo, najmanje na jednom raskršću, naši aktivisti od 13 do 14 držati transparente. To je mini akcija koja daje jasno i glasno znak Vladi da smo ovdje. Čujemo da će Kongres osiguravati dronovi, snajperisti, helikopteri, još samo fali mornarica da čuva EPP. Molimo, nemojte pucati na učitelje" rekao  je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec prenosi portal Vijesti.hr.

Podsjećamo, Mihalinec u ponedjeljak je istaknuo kako kreće frontalni štrajk u svim školama do ispunjenja zahtjeva prosvjetara. To znači da će se svaki dan štrajkati u svim školama u Hrvatskoj.

Zbog prosvjedne akcije sutrašnja redovna konfrenecija za medije sindikata održat će se u 11 sati, a na njoj će najaviti i prosvjed na Trgu sv. Marka koji će biti u četvrtak. Također, sindikati zaposlenih u obrazovanju u ponedjeljak organiziraju veliki prosvjed na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je da nastavak štrajka u obrazovanju ne znači da će Vlada prihvatiti apsolutno sve što traže obrazovni sindikati, dodavši kako Vlada i dalje ne vidi razloga za štrajk ali i da o njegovoj sudskoj zabrani za sada ne razmišljaju, prenosi Vijesti.hr.

Obrazovnim sindikatima, koji su nakon 26 dana cirkularnog najavili opći štrajk od danas do ispunjenja zahtjeva, poručio je da Vlada i dalje ne vidi razlog za štrajkanje, jer će zaposlenima u sustavu obrazovanja plaće od iduće godine sigurno rasti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook