Prethodni članak
Sljedeći članak

U sklopu boravka u Varaždinskoj županiji Predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću uručena monografija o povijesti Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu


Prilikom boravka u Varaždinskoj županiji gdje je nazočio otvorenju Hotela Bernarda u Varaždinskim Toplicama te 13. izložbi bučinih ulja Hrvatske i 6. Međunarodnoj izložbi ALPE - ADRIA , predsjednik Vlade RH Andrej Plenković susreo se i sa Radovanom Martinecom, predsjednikom Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koji ga je upoznao s radom i aktivnošću tog društva, te mu je u prisustvu župana Anđelka Stričaka predao i nedavno izdanu monografiju koja govori o 160 godina Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu.

 Upravo će sredinom lipnja ove godine društvo mnogim događajima obilježiti ovu veliku i vrijednu obljetnicu.

- Ove godine obilježavamo 160 godina vatrogastva u Varaždinu, ali i u Hrvatskoj. Nakon promocije prigodne monografije, obilježavanje smo nastavili uručivanjem monografije premijeru Plenkoviću. Upoznao smo stoga premijera s planom proslave, uputio mu poziv da svojim dolaskom uveliča naših 160 godina društva, a upravo se u našoj monografiji ima prilike upoznati s našom bogatom poviješću, radom i aktivnostima. Varaždin i Varaždinska županija su kolijevka hrvatskog vatrogastva i na tu činjenicu smo svi jako ponosni. Vlada na čelu s premijerom snažno podržava razvoj vatrogastva na našem području i na tome smo  zahvalni- rekao je Martinec.

Zahvalivši se na dobivenoj monografiji, predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio je rad društva istaknuvši pritom važnu ulogu vatrogasaca na području domovinske sigurnosti.

PROGRAM PROSLAVE:

PETAK, 14.LIPNJA

17:30 Mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila

18:00 Meduresorna vatrogasna vježba (Kapucinski trg Varaždin )

18:30 Prigodni govori gostiju

19:30 Svečana sjednica Društva u HNK Varaždin 

SUBOTA, 15.LIPNJA

10:00 Svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice 

11:00 -17:00 natjecanje " Mirko Kolarić" na SKUNC-u Sloboda

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook