Prethodni članak
Sljedeći članak

U re-GARDENU postavljene sprave za vježbanje na otvorenom te klupica za dojenje i prematanje beba

Važno je poticati građane na tjelesnu aktivnost, a u doba pandemije koronavirusa odlično je što postoji mogućnost vježbanja na otvorenom – poručili su iz Grada Zaboka


Hrvatski zavod za javno zdravstvo je kroz projekt Živjeti zdravo u sklopu Elementa 2 Zdravlje i tjelesna aktivnost osigurao sredstva za uređenje i označavanje jedne hodačke staze u hrvatskim županijama za redovitu provedbu aktivnosti Hodanjem do zdravlja te provođenje fizičke aktivnosti.

Tu je set opreme s ručkama za vježbanje snage, ravnu klupu bez naslova za vježbanje snage, paralelne preče na stupcu namijenjene za vježbanje snage, eliptičnu hodalicu namijenjenu za kardiovaskularne vježbe, fitness set za osobe u invalidskim kolicima namijenjenim za kardiovaskularne vježbe i vježbe snage, spravu za istezanje nogu, a u setu dolaze i stalak za bicikle te koš za otpatke u obliku elipse.

Osim što će građani Zaboka i njihovi gosti moći vježbati na otvorenom, što je danas vrlo moderna praksa u Europi, u re-GARDENU postavljen je još jedan novitet. Riječ je o stoliću i klupi za dojenje i previjanje beba, a uza sve to dobivene su i kante za otpatke te solarne svjetiljke koje su također postavljene na spomenutoj lokaciji. - I prije samog dovršetka montaže sprava, brojni su znatiželjnici i korisnici parka zastali uz njih pa smo sigurni kako će biti itekako u funkciji. Važno je poticati građane na tjelesnu aktivnost, a u doba pandemije koronavirusa odlično je što postoji mogućnost vježbanja na otvorenom – poručili su iz Grada Zaboka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook