Prethodni članak
Sljedeći članak

U protekle 4 godine više 500 zagorskih domaćinstava u visokim zonama dobilo je priključak na javni vodovod

Zajednički je to program Krapinsko – zagorske županije, jedinica lokalne samouprave i distributera gdje svaki plaća trećinu


S izuzetkom jedne male dionice na području općine Hrašćina, danas završava četverogodišnji ciklus programa priključka vode u visokim zonama koji je Krapinsko – zagorska županija realizirala zajedno s jedinicama lokalne samouprave i sa 4 distributera.

Četverogodišnji ciklus
- U taj je program bilo uključeno 18 jedinica lokalne samouprave i tom četverogodišnjem ciklusu od 2017. do 2020. osiguran je priključak za više od 500 objekata u visokim zonama. Ukupna vrijednosti tih investicija je preko 6.300.000 kuna, podijeljeno na tri dijela. Po 2.100.000 kuna su sredstva Krapinsko – zagorske županije, jedinice lokalne samouprave i distributera – rekao je župan Željko Kolar, koji je zajedno s načelnikom Općine Veliko Trgovišće Robertom Grebličkim i direktorom Zagorskog vodovoda Marijem Mihovilićem obišao radove na izgradnji vodoopskrbne mreže Bezavina.

130 novih potrošača
Direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić istaknuo je da Zagorski vodovod zajedno s Krapinsko – zagorskom županijom i općinama na području županije provodi višegodišnji program izgradnje malih lokalnih vodovoda. - Ove godine ćemo izgraditi oko 6400 metara novih vodovoda i priključiti oko 130 novih potrošača, na visokim zonama. Ova investicija je u dužini oko 1 km i vrijednosti oko 200 tisuća kuna, a na ovom području bit će 40 do 45 priključaka – rekao je Mihovilić.

96 posto pokrivenosti
Načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički napomenuo je da je Općina i proteklih godina surađivala sa Županijom i Zagorskim vodovodom na visokim zonama. - Veseli me činjenica što smo vodoopskrbni sustav digli na nekih 96 posto pokrivenosti na našem području. Prije kojih 7 godina kada sam došao kao načelnik, bili smo na 73 posto, pa je ovo veliki uspjeh i potreba u 21. stoljeću – rekao je načelnik Greblički, dodavši da se nada da će kroz godinu dana i Donja Bezavina dobiti vod, čime bi se zaokružila slika vodoopskrbnog sustava na području Velikog Trgovišća. Do sada su domaćinstva na ovom području bila opskrbljena lokalnim vodovodima. - Ostao nam je dio Klanječkog Turnišća, tu smo potegnuli sa Županijom i Zagorskim vodovodom ovaj glavni vod, pa vjerujem da će i to biti pokriveno, a to ovisi i o potrošačima, koji plaćaju samo priključak – dodao je Greblički. Mihovilić je pojasnio da taj individualni priključak znači da se plaćaju samo stvarni troškovi. To bi za građane bilo oko 2, 5 tisuće kuna plus građevni radovi, ovisno o dužini glavnog voda.

Pripreme za nove investicije
Župan je na kraju istaknuo da je u pripremi prijedlog novog ugovora po istim pravilima i za sljedeće četiri godine jer je cilj da se osigura priključak svakom domaćinstvu gdje je god to moguće. Donošenjem novog proračuna osigurat će se sredstva za nove investicije, a na distributerima je da dostave prijedloge. Župan vjeruje da će i za novi ciklus osigurati od 500.000 do 650.000 kuna. Nakon završetka radova na izgradnji vodovoda, slijedi uređivanje cestovne infrastrukture, jer samo takvim angažmanom i stvaranjem uvjeta za život, ljudi će nam ostati živjeti na ovim zagorski bregima, zaključio je Kolar. 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Životinja (uočen je pas) na autocesti A3 između čvorova Babina Greda i Županja kod PUO RASTOVICA. Molimo korisnike za dodatan oprez.   Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Moguća je poledica. Vozačima savjetujemo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program