Prethodni članak
Sljedeći članak

U protekla 24 sata nema novooboljelih, svi nalazi iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice su negativni

Održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije


U protekla 24 sata na području Krapinsko - zagorske županije nema novih pozitivnih osoba. Tako je trenutka brojka pozitivnih na koronu u našoj županiji 12. U samoizolaciji su 52 osobe. Dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ obavijestila je da su stigli nalazi za 43 osobe iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice, gdje su dva djelatnika zaražena koronavirusom. Za 43 zaposlenika i 2 pacijenta koji su testirani nalazi su negativni te je epidemiološka situcija pod kontrolom – rekla je doktorica Mahmutović.

 

Željka Žnidarić revnateljica Specijalne bolnice Krapinske Toplice ponovila je kako je 11. srpnja u poslijepodnevnim satima odmah po saznanju da imaju jednog pozitivnog djelatnika kontaktirana epidemiološka služba i svi kontakti  zaraženog djelatnika koji je radio na trijaži. Svi su kontaktirani i dan im je naputak da prate simptome do 20. srpnja.

Podsjetimo,  zaražena su dva djelatnika bolnice, a drugi djelatnik je ujedno obiteljski kontakt prvozaraženog. -U izolaciji je 13 djelatnika bolnice. Obavljeno je i dezinficiranje odjela. Svi pacijenti koji su išli na ambulantne i fizikalne terapije obaviješteni su da se one prekidaju do 20. srpnja.  Sve ostalo u bolnici radi u punom opsegu uz pridržavanje epidemioloških mjera - rekla je ravnateljica Žnidarić. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook