Prethodni članak
Sljedeći članak

U protekla 24 sata 7 novooboljelih, u osnovnoj školi u Zaboku ne događa se ništa alarmantno

U Općoj bolnici Zabok hospitalizirano je 17 oboljelih od kojih je dvoje na respiratoru


Na konferenciji za novinare načelnik Stožera CZ KZŽ Anđelko Ferek Jambrek izvijestio je da u protekla 24 sata imamo 7 novih pozitivnih osoba, isto toliko ih se oporavilo. Trenutno imamo 77 aktivna slučaja, a 687 ljudi je u samoizolaciji. U Općoj bolnici Zabok hospitalizirano je 17 oboljelih od kojih je dvoje na respiratoru. Po kriteriju broja oboljelih na 100.000 stanovnika na četvrtom smo mjestu u Hrvatskoj i po kriteriju eu ljestvice idemo prema 'zelenom'. U protekla tri tjedna 13 osoba je umrlo i stožer izražava sućut obiteljima.
Kad je riječ o školama imamo 14 pozitivnih učenika i to 12 u nižim razredima osnovnih škola i 1 u višim razredima te jednog učenika u srednjim školama. Ukupno su u samoizolaciji 242 učenika, od kojih 214 iz osnovnih škola, od kojih 201 iz nižih razreda te 28 iz srednjih škola. Pozitivno je 7 djelatnika škola, 3 u osnovnim i 4 u srednjim školama. Za 6 djelatnika škola određena je samoizolacija, po tri iz osnovnih i srednjih škola. Od deset razrednih odjeljenja u samoizolaciji je 9 iz osnovnih škola nižih razreda i jedan iz srednjih škola i oni imaju online nastavu. Od osnovnoškolaca online nastavu ima osam odjeljenja nižih i jedno odjeljenje viših razreda.
Načelnik stožera istaknuo je i da nije nikakvo alarmantno stanje u OŠ u Zaboku jer je već bilo takvih slučajeva većeg broja pozitivnih učenika u jednom razrednom odjeljenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook