Prethodni članak
Sljedeći članak

U pripremi projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma i kina

Održana je treća sjednica Gradskog vijeća Pregrade


Prošlog je tjedna održana treća sjednica Gradskog vijeća Pregrade, na kojoj je bilo prisutno 12 vijećnika, a sve su odluke po 17 točaka dnevnog reda donesene jednoglasno. Vijeće je razmatralo prijedlog Izvješća o radu gradonačelnika u razdoblju siječanj – lipanj, a u iscrpnom je izvješću gradonačelnik Marko Vešligaj opisao je sve aktivnosti Gradske uprave u prvom polugodištu, gdje se najveći dio izvještaja odnosi na provedbu projekata društvene i komunalne infrastrukture.

Osnivanje Pučkog otvorenog učilišta

Pred vijećnicima se našlo i prihvaćanje Izvješća o izvršenju Proračuna za razdoblje siječanj – lipanj te Izvješća o korištenju proračunske zalihe za prvo polugodište 2021. godine. Tako su prvoj polovici 2021. godine ostvareni ukupni prihodi proračuna u iznosu 11.221.354,93 kune (44,11 % u odnosu na godišnji plan), dok su ukupni rashodi i izdaci izvršeni u iznosu 11.197.755,07 kuna (43,69% u odnosu na godišnji plan). Donesene su Odluke o izdavanju zadužnice i dvije mjenice kao instrumenta osiguranja kratkoročnog kredita ugovorenog kod Privredne banke Zagreb d.d., kao i Odluka o Izmjenama i dopunama Plana razvoja Grada Pregrade 2021.-2027., radi usklađenja s Uputom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donesenoj u srpnju 2021. godine. Donesena je Odluka o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Pregrada, dana je suglasnost Zagorskoj javnoj vatrogasnoj postrojbi na Statut postrojbe te na promjenu adrese sjedišta postrojbe, a donesene su i Odluke o proglašenju nerazvrstane ceste NC V-21  St7- Odvojak I i nerazvrstane ceste V-21.1  V21-Odvojak  Bolarić- javnim dobrom. Gradski su vijećnici donijeli prijedlog za suca porotnika pri Općinskom sudu u Zlataru te Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o agrotehničkim mjerama te uređivanju i održavanju poljoprivrednih rudina na području Grada Pregrade, koja je dopunjena tekstom o obaveznom uklanjanju i suzbijanju ambrozije od strane vlasnika zemljišta.

Dva kvalitetna projekta

Između ostalog, dana je suglasnost DVD-u Pregrada za provedbu ulaganja, to se odnosi na projekt rekonstrukcije i opremanje vatrogasnog doma i spremišta, koji će se prijaviti na mjeru 7 Programa ruralnog razvoja, kamo planiraju prijaviti i projekt rekonstrukcije i prenamjene kina u kulturni centar, za što je također dana suglasnost. - Svjesni smo da će biti velika konkurencija te da s obzirom na indeks razvijenosti ne možemo ostvariti maksimalni broj bodova, međutim, nadamo se najboljem ishodu jer se radi o dva vrlo kvalitetna projekta. Nakon kupnje dvorane i zamjene krovište, sad je napravljena kompletna projektna dokumentacija te je predviđena rekonstrukcija postojeće građevine kako bi se stvorio multifunkcionalni prostor koji bi bio na raspolaganju za društveno-socijalnu namjenu – rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj. Donesena je i Odluka o prijedlogu članova Nadzornog odbora Niskogradnje d.o.o., koji će se dostaviti skupštini društva kako bi se imenovali članovi Nadzornog odbora Niskogradnje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući na dionicama gdje traju radovi pa vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program