Prethodni članak
Sljedeći članak

U ponedjeljak s radom započinje novi Dječji vrtić ‘Mačići’ u Maču

Mališani i njihovi roditelji sa samim su se prostorom, kao i djelatnicima, upoznali u petak na Danu otvorenih vrata vrtića


Radostan početak nove pedagoške godine za mačanske mališane, kao i njihove roditelje – novi Dječji vrtić ‘Mačići’, vrijedan 9,9 milijuna kuna, nakon tehničkog pregleda, dobivanja uporabne dozvole i odobrenja za početak rada, u ponedjeljak otvara svoja vrata i počinje s radom. Kako nam je rekla načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec, u ‘Mačiče’ je upisano 52 djece u tri skupine, jasličku, koja broji 12 mališana, i dvije mješovite s po 20 polaznika.


A mališani i njihovi roditelji sa samim su se prostorom, kao i djelatnicima, upoznali u petak na Danu otvorenih vrata vrtića. Interes je bio velik, a reakcije jako pozitivne. - Mještani su ponosni na ovakav veliki i važan korak naprijed u našoj općini, a i mi smo zadovoljni i veličinom i dizajnom građevine – kaže načelnica, koja je i osobno doprinijela samom izgledu dječjeg vrtića, oslikavši sve prostorije i pročelje u nekoliko večernjih smjena.

Djecu u vrtiću čeka stručan kadar i redom odgojitelji s nizom godina iskustva. - Ponosim se predanim radom cijelog tima, djelatnika JUO Općine Mače, ravnateljice i svih službi zbog kojih naša ustanova otvara vrata početkom pedagoške godine. Vjerujem da su zadovoljni svi roditelji, djedovi, bake, i svi mještani, i sigurni smo da će mnogim mladim obiteljima ovaj vrtić biti poticaj za ostanak u Maču i osnivanje obitelji u našem kraju – kaže načelnica Mikulec Šimunec.


Dodajmo da je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Mača utvrđena i usvojena Odluka o ekonomskoj cijeni boravka djece u vrtiću. Jednoglasno je usvojena odluka prema kojoj će ekonomska cijena boravka djece u Dječjem vrtiću “Mačići“ iznositi 2000 kuna mjesečno po djetetu. Cijena smještaja obuhvaća izdatke za radnike (bruto plaće, naknade i materijalna prava radnika), prehranu i uvjete boravka djece (materijalni izdaci, energija i komunalije, tekuće održavanje objekta i opreme, prijevoz djece), nabavu namještaja i opreme te nabavu sitnog materijala. Općina će boravak djece sufinancirati s 55 posto za jedno dijete, za drugo dijete još dodatnih 20 posto, a boravak za treće dijete je besplatan.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook