Prethodni članak
Sljedeći članak

U Općini Tuhelj obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja

Branitelji s područja općine Tuhelj, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i njegova zamjenica Veronika Kolman okupili su se na Novom groblju u Tuhlju kako bi svečano obilježili ovaj važan dan za Republiku Hrvatsku.


U Općini Tuhelj obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja. Branitelji s područja općine Tuhelj, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i njegova zamjenica Veronika Kolman okupili su se na Novom groblju u Tuhlju kako bi svečano obilježili ovaj važan dan za Republiku Hrvatsku.

 

Nakon hrvatske himne i održane minute šutnje za stradale hrvatske branitelje, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja pozdravio je prisutne branitelje i zahvalio im na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne Republike Hrvatske. Kao jedan od učesnika Domovinskog rata, načelnik se prisjetio tih povijesnih trenutaka, te iskazao važnost zajedništva, solidarnosti, jednakopravnosti i poštivanja ljudskih prava u razvitku hrvatskog društva u današnjim vremenima.

 

U ime branitelja s područja Općine Tuhelj prisutnima se obratio Petar Herceg, pozvao sve branitelje na zajedništvo, te zahvalio načelniku Općine što je na Novom groblju podignut spomenik hrvatskim braniteljima ispred kojeg im sada možemo izraziti pijetet i zahvalnost za sve što su učinili za domovinu. Potom su predstavnici branitelja i Općine upalili svijeće i položili cvijeće poginulim suborcima ispred spomenika braniteljima na Novom groblju.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook