Prethodni članak
Sljedeći članak

U općini Konjščina sve je spremno za početak školske godine


U općini Konjščina sve je spremno za početak nove školske godine, kaže načelnica Anita Krok. Što se komunalnih akcija tiče, poduzeće Komunalac obavilo je malčiranje, a uređena su i autobusna stajališta, kako bi školarcima bilo što ugodnije čekati školske autobuse.

– Također, mijenjali smo odluku o socijalnoj skrbi te proširili kategorije djece koja imaju pravo na beplatnu školsku kuhinju. Školu smo uputili da obavijesti sve roditelje, pa svatko tko se ponađe u nekoj kategoriji, može doći u općinu i podonijeti zahtjev za financiranjem školske kuhinje. Krajem rujna idemo s natječajem za stipendije, imat ćemo neke nove uvjete i vrste stipendija. I dalje ide sufinaniranje prijevoza učenicima, proveli smo javnu nabavu za sufinanciranje radnih bilježnica, sufinanciramo i nabavku radnog materijala. odnosno nabavka radni materijala. Na žalost, što se produženog boravka tiče, ove godine samo je 8 zainteresiranih roditelja, prošle je bilo puno više. Kao i prošle godine, kada je to bila novost, pripremili smo poklone za prvašiće, koji će ih dočekati prvog dana nastave, a u suradnji s PP Zlatar Bistrica organiziramo edukaciju vezano za prometnu sigurnost. Napravljen je i prometni elaborat i odluka o prometnom uređenju mjesta prošla je na Općinskom vijeću, pa ide nova regulacija prometa oko obrazovnih ustanova. OŠ Konjščina smo dali donaciju 27 tisuća kuna za uređenje dvije učionice i nabavu novih tambura za školski tamburaški orekstar – kaže načelnica.

Što se Srednje škole Konjščina tiče, suradnja s Općinom je odlična. – Imali smo primanje za našeg maturanta koji ostvario jedan od najboljih rezultata na državnoj maturi, Martina Pošteka, uručili smo mu 1500 kuna nagrade i prigodne poklone. – No, naglašavam, Općina nije osnivač osnovne i srednje škole, a jest osnivač vrtića. A problem je što država donosi određene zakone i pravilnike, nameće nam određeni standard rada, broj djece, o novac po kvadratu, prijavi na projekt, koeficijente, a ne pita sa čime da to JLS plati. Pitam se kako će neke manje općine koje imaju manje izvorne prihode, doslovno koliko mi plaćamo mjesečno samo vrtić, funkcionirali ako se država tu neće uključiti. Nepravedno je i prema odgajateljima, s jedne strane ih se stavlja u koš s učiteljima, a onda im se ne daju ta prava, a s druge strane krivicu prebacuju na nas, a mi nismo u mogućnosti omogućiti takve plaće kao oni – komentira načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook