Prethodni članak
Sljedeći članak

U Općini Đurmanec obilježen Dan državnosti


Nizom događanja u Općini Đurmanec u proteklih je nekoliko dana obilježen Dan državnosti u znak sjećanja na 30. svibnja 1990. godine odnosno konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

– Osim što je Dan državnosti sjećanje na spomenuti 30. svibnja, polazišnu točku iz koje je krenulo stvaranje naše samostalne i neovisne Hrvatske, tog dana sjećanjem na naše branitelje iskazujemo im trajnu zahvalnost za sve žrtve i odricanja koje su podnijeli za našu Hrvatsku – izjavio je načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević dodajući kako je Dan državnosti prilika i da se oda počast i zahvala prvom poginulom branitelju iz Krapinsko-zagorske županije Željku Paviću – Kalcu.

-Željko Pavić heroj je našeg kraja, naše općine, našeg Zagorja. Bez razmišljanja krenuo je u obranu naše domovine za što je dao svoj život. Najmanje što možemo učiniti je čuvati sjećanje na njega i prenositi to sjećanje na mlađe generacije – poručio je Belošević.

Osim što su zapaljene svijeće i odana počast kod spomenika Željku Paviću – Kalcu održan je i tradicionalni malonogometni turnir u spomen na njega. Ove godine pobjednik turnira je momčad UŠR Cvetlin koja je u finalu bila bolja od ADK Maribor Hoče. Treće mjesto osvojila je ekipa Preseka Zapad. Malonogometni turnir okupio je osam momčadi.

Ovogodišnje obilježavanje Dana državnosti ponudilo je i tri nezaboravne večeri pod šatorom uz nastup River banda” grupe “Vigor” prvu večer. Drugi dan nastupili su sastavi “Ljubavnici” i “Profil” dok je vrhunac trodnevnih događanja bio koncert Miroslava Škore prije kojeg su nastupili “Šarmeri”. Ne treba posebno naglašavati da je svaku večer šator bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti održane su i radionice za djecu u nedjelju, 28.5.2023. od 15 do 17 sati, u svrhu pokretanja Društva Naša djeca u Općini Đurmanec te su se održale razne aktivnosti ispred Osnovne škole Đurmanec. Djeca su uživala u aktivnostima koje su za njih pripremile ambiciozne stanovnice Općine, a sve kako bi privukle članove i pokrenule osnivanje Društva Naša djeca Općine Đurmanec, te omogućile djeci kvalitetno druženje i zabavu uz razne aktivnosti. Djeca su uživala u izradi mozaika, street art – u kao i u sportskim natjecateljskim aktivnostima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook