Prethodni članak
Sljedeći članak

U obnovu ide stara zgrada Caritasa u centru Donje Stubice

Gradu je za obnovu zgrade odobreno 3.9 milijuna kuna


Gradu Donja Stubica odobrena su sredstva od 3.9 milijuna kuna za protupotresnu obnovu najdevastiranije zgrade u centru grada, stare zgrade Caritasa.

Zgrada je dodatno stradala u Petrinjskom potresu te je Grad je projekt protupotresne obnove prijavio na natječaj, po kojem je Ministarstvo kulture donijelo odluku da se u tu svrhu odobrava čak 3.9 milijuna kuna.

Stara zgrada Caritasa inače je bila pod koncesijom proteklih godina, ni koncesionar je nije obnovio kako je bilo u planu, koncesija je istekla te je zgrada vraćena Gradu. Kako nam je rekao gradonačelnik Nikola Gospočić, kreće se s izradom projektno – tehničke dokumentacije, kako bi zgrada do kraja svibnja iduće godine bila obnovljena. – Radi se o konstruktivnoj obnovi ove zgrade koja je u najderutnijem stanju, koja daje šarm našem centru grada, što će se posebno vidjeti kada je obnovimo i sretni smo što smo za to dobili sredstva, kako bismo konačno krenuli u obnovu – rekao je Gospočić.

Upitali smo gradonačelnika i kakva će biti konačna namjena zgrade kada se obnovi. – Zasigurno će biti namijenjena društvenom sadržaju, no još nemamo točnu ideju što i kako bi to trebalo biti. Za početak nam je najvažnije da ju obnovimo. Konstruktivnom obnovom sanirat će se krov, ojačati zidovi, kako se zgrada ne bi srušila – rekao je gradonačelnik.

Kada se uredi do kraja i zgradi da namjena, činit će jednu zaokruženu i lijepu cjelinu u centru grada, zajedno s nedavno obnovljenim Parkom obitelji Feller i Fellerovom zgradom koja je također u obnovi. No, do krajnjeg cilja tek treba doći, bit će to veliki projekt i, prema procjenama, investicija vrijedna zasigurno oko 10 do 12 milijuna kuna.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook