Prethodni članak
Sljedeći članak

U OB Zabok konačno stiže magnetska rezonanca vrijedna 7 milijuna kuna

Očekujem da će najkasnije početkom nove godine magnet biti postavljen u Opću bolnicu Zabok i da će ga svi naši pacijenti moći koristiti – najavio je Kolar


O nabavci magnetske rezonance za Opću bolnicu Zabok priča se već godinama, no, očito je toj priči došao kraj te će uskoro i taj uređaj koji uistinu spašava mnoge živote stići i krenuti s radom.

Naime, tijekom aktualnog sata na današnjoj sjednici Županijske skupštine u Krapini, posebno zanimljivo bilo je pitanje  vijećnika Mirka Šivaleca, a vezano uz magnetsku rezonancu za Opću bolnicu Zabok, koja još uvijek nije nabavljena. – U javnosti se priča da naša magnetska rezonanca čeka, da su propali natječaji, da ministarstvo nije odobrilo kupnju, pa mene i građane zanima u kojoj je fazi nabava i da li se uopće ta naša magnetska rezoranca nabavlja – glasilo je pitanje vijećnika Šivalca.

Župan Kolar odgovorio mu je kako je još na Sjednici Vlade RH koja je održana 6.12. 2019. godine u Krapini donesena odluka Vlade i ministarstva za osiguranje sredstava za kupnju magnetske rezonance za OB Zabok. – Jedino točno što ste rekli u svom pitanju jest da su problemi s javnom nabavom. Ministarstvo je novac osiguralo, međutim, bilo je nekoliko žalbi DKOM-u na nabavku i to je sad konačno gotovo. DKOM je prije tjedan dana odbio zadnju žalbu i mi ćemo kroz vrlo kratko vrijeme dobiti magnetsku rezonancu u OB Zabok – rekao je župan Kolar, dodajući da je postupak javne nabave u Republici Hrvatskoj takav kakav je i da se s time moramo nositi. – Očekujem da će najkasnije početkom nove godine magnet biti postavljen u Opću bolnicu Zabok i da će ga svi naši pacijenti moći koristiti – najavio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook