Prethodni članak
Sljedeći članak

U neobičnom se školskom večernjem tulumu učenici družili s knjigama

Radi se o projektu koji se po prvi puta provodi u gornjostubičkoj školi, na inicijativu knjižničarke


U Osnovnoj školi Matije Gupca u Gornjoj Stubici održan je Tulum s(l)ova, večernje druženje s knjigama, popraćeno nizom zabavnih i zanimljivih aktivnosti. Radi se o projektu Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara koji se provodi već 11 godina, a gornjostubička se škola, na inicijativu njihove knjižničarke, ove godine uključila po prvi puta.

Na ovom se neobičnom tulumu okupilo 26 učenika osmih razreda, a u osmišljavanju programa sudjelovao je tim učitelja na čelu s razrednicima osmih razreda.

Za učenike su pripremili koktel dobrodošlice, a potom su im predstavljena pravila ponašanja na čitateljskom susretu. Putem internetskog video poziva učenici su se povezali sa svojim kolegama iz Gospodarske škole Varaždin i OŠ Stjepana Radića Čaglin. Održane su razne kreativne radionice, ceremonijalno čitanje odabranih pjesama i ulomaka po izvoru učenika, organizirana je i potraga za blagom, kao i sportski predah.

Obzirom da se radilo o večernjem tulumu, učenici su kućama otišli u 23 sata. 'Atmosfera je bila odlična, učenici zainteresirani i suradnički raspoloženi, sve aktivnosti odvijale su se prema planu i može se samo reći da smo ponosni na naše osmaše koji su također izjavili da im je bilo zabavno te bi rado cijeli susret ponovili', kažu iz škole.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook