Prethodni članak
Sljedeći članak

U Mariji Bistrici predstavljena knjiga koja donosi mnoge manje poznate stvari o Tesli

U Mariji Bistrici predstavljena knjiga ''Nikola Tesla ispod paučine''


Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici i Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica organizirali su predstavljanje knjige ''Nikola Tesla ispod paučine''. Autor Mario Filipi rezultate svog istraživanja predstavio je u bistričkoj knjižnici točno 80 godina i jedan tjedan nakon smrti velikog izumitelja. 

''Ova knjiga nastoji svijetu predstaviti izvorno lice izumitelja, izblijedjelo ljudsko lice koje je iskrivljeno pod raznim utjecajima i radovima pisaca koji ga nisu dovoljno poznavali. Vlada mišljenje o Tesli kao ekscentričnom i izoliranom znanstveniku, ali on je zapravo bio sasvim drugačiji. Ovaj veliki izumitelj je bio društven i suosjećajan, čovjek duboke vjere, filozof prirode, pjesnik znanosti.

S umom koji je nedostižan drugim ljudima, a ipak skroman i topao u susretu s ljudima, spreman pomoći, ali i oprostiti strašna zla'' – poručuje Mario Filipi. Uz zanimljivu priču o Tesli, ovo je događanje uveličano i raznim pokusima koji se izveli učenici OŠ Marija Bistrica Paulina Švaljek i Juraj Galoić, uz mentorice prof. Ivančicu Hopek Kramar i prof. Karmen Prugovečki. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook