Prethodni članak
Sljedeći članak

'U mandatu ove Vlade zagorskim braniteljima dodijeljeno je 11 stambenih kredita, 4 bespovratne financijske potpore i 3 stana'

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek u svom uvodnom izlaganju podsjetio je na današnji dan, 15. siječnja 1992. godine kada je Hrvatska postala međunarodno priznata država, istaknuvši neizmjeran doprinos branitelja s područja cijelog Hrvatskog zagorja u stvaranju neovisne i suverene hrvatske države


U stranačkim prostorijama HDZ-a u Krapini danas je održana konferencija za medije na temu: 'Pregled programa i projekata Ministarstva hrvatskih branitelja u Krapinsko-zagorskoj županiji' na kojoj su govorili  predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek te državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić. Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek u svom uvodnom izlaganju podsjetio je na današnji dan, 15. siječnja 1992. godine kada je Hrvatska postala međunarodno priznata država, istaknuvši  neizmjeran doprinos branitelja s područja cijelog Hrvatskog zagorja u stvaranju neovisne i suverene hrvatske države.

Uvažavanje, poštovanje i briga za hrvatske branitelje, braniteljsku populaciju i njihove obitelji na svakoj razini kontinuirano su sastavnica politike HDZ-a , u svakom našeg programu i sastavna politika svake naše Vlade – rekao je Tušek, istaknuvši kvalitetnu suradnju  sa svim braniteljima i braniteljskim udrugama, te zahvalivši Zagorcima koji su napustili svoja ognjišta, koja nisu bila direktno ugrožena ratom,  i krenuli u obranu domovine.  Za dobru suradnju s braniteljima pohvalio je državnu tajnicu Nevenku Benić, koja je govorila projektima i programima Ministarstva hrvatskih branitelja koji se provode u Krapinsko – zagorskoj županiji.

   – U mandatu Ove Vlade donesen je Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji je na jedinstven način obuhvatio sva prava hrvatskih branitelja, ali i aktivnosti koje Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi.  Sredstva za njegovu punu primjenu osigurana su u državnom proračunu i to za sve mjere koje su propisane zakonom – rekla je Nevenka Benić, istaknuvši da žele razvijati partnerski odnos sa svim braniteljskim udrugama i jedinicama lokalne samouprave. Benić je naglasila da je  u protekle dvije  godine Ministarstvo hrvatskih branitelja  podržalo 84 projekta za udruga s područja KZŽ , ukupne vrijednosti 4, 5 milijuna kuna i da su se ti  projekti najviše odnosili  na financiranje projekata udruga iz Domovinskog rata, očuvanje sjećanja na Domovinski rat, sufinanciranje izgradnje spomen obilježja, stambeno zbrinjavanje, provođenje sistematskhi pregleda, na potpore za samozapošljavanje i dr.. Navela je kako je u 2018. s KZŽ sklopljen ugovor o sufinanciranju ugradnje dizala u sjedište Županije u vrijednosti 185.000 kuna, a s Gradom Krapinom ugovor o sufinanciranju  izgradnje pristupne rampe i prilagodbe sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom u OŠ Augusta Cesarca u Krapini, ukupne vrijednosti 120.000 kuna.  

Najavila je  i sufinanciranje izgradnje spomen obilježja za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u  Krapini te spomen obilježja u Loboru i Budinščini.   Isto tako u svom izlaganju državna tajnica rekla je kako je u mandatu ove Vlade u Krapinsko-zagorskoj županiji stambeno  zbrinuto 18 stradalnika iz Domovinskog rata. Dodijeljeno je 11 stambenih kredita, 4 bespovratne financijske potpore i dodijeljena 3 stana.   S Općom bolnicom Zabok i bolnicom hrvatskih veterana  sklopljen je sporazum o suradnji kroz koju je dogovoreno osiguravanje preventivnog sistematskog pregleda za branitelje,a  pregledana su 663 branitelja.  Napomenula i kako u Krapini  djeluje Područna jedinica  i Centar za psihosocijalnu pomoć KZŽ u kojem se tijekom 2017. i 2018. pružila 2.419 intervencija za 1.565 korisnika. Intervencije su se najčešće odnosile na psihosocijalnu pomoć, o prošle godine dobili su i službeno vozilo financirano sredstvima EU. Na kraju je braniteljskim udrugama zahvalila na suradnji, najavivši podršku kroz projekte i programe i u 2019..

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Životinja (uočen je medvjed) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 61+000 km između čvorova VRATA i OŠTROVICA.  Na zagrebačkoj obilaznici na priključnom kraku čvora BUZIN u smjeru Bregane zaustavljen je autobus zbog pružanja hitne pomoći putn...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program