Prethodni članak
Sljedeći članak

U krapinskom naselju Šabac traje 10 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija podzemne infrastrukture

Potpuna rekonstrukcija će biti obavljena u dužini otprilike 1700 m. Radovi će završiti krajem ove ili početkom iduće godine, kaže gradonačelnik


Grad Krapina u proteklih je nekoliko godina napravio značajne zahvate na zamjeni i rekonstrukciji podzemne infrastrukture. Krenulo se s rekonstrukcijom kroz centar, gdje je zamijenjena kompletna podzemna infrastruktura, a potom je slijedilo uređenje južne zone naselja Paradižum. Osim tih većih investicija, bilo je i onih manjih, u Ulici Ilirskog poketa, Janka Leskovara te u vanjskim mjesnim odborima. Od većih je zahvata ostalo još naselje Šabac, gdje su sada započeli radovi na zamjeni podzemne infrastrukture.

 

- Radovi na zamjeni odvodnje i vodovoda su vrijednosti nešto više od 10 milijuna kuna, što s 80 posto financiraju Hrvatske vode, a 20 posto je obaveza Grada. S obzirom da imamo kuće i s jedne i druge strane i da će tu biti puno priključaka i prekopa, kasnije će se u sklopu tih radova rekonstruirati ceste, neće se samo krpati, već će ići kompletno novi asfaltni zastori i kompletno će se urediti nogostupi. Uključit će se i druge tvrtke, poput HEP – a koji će napraviti rekonstrukciju niskonaponske mreže, Plinare koja će zamijeniti preostali dio plinskih cjevi na dijelovima koji nisu zamijenjeni, a napravit će se i priprema za širokopojasni internet, s obzirom da smo ušli u projekt širokopojasnog interneta koji bi na području bivše općine Krapina trebao biti izgrađen do konca 2023. godine. Kako kasnije ne bi bilo kopanja, napravit ćemo pripremu i za to – pojasnio je na ko ferencii za novinare gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

 

Gradnačelnik je dodao da će s ovim zahvatom biti manji gubici na vodoopskrbnoj mreži, bit će veća protočnost s novim materijalima za odvodnju i širim profilima cijevi, povećat će se sigurnost i smanjiti gubici i što se tiče niskonaponske i plinske mreže.

 

Radovi su opsežni i vrlo zahtjevni. – Potpuna rekonstrukcija će biti obavljena u dužini otprilike 1700 m. Radovi će, nadam se, završiti krajem ove ili početkom iduće godine. Kako će se koja dionica završavati, tako će se i uređivati završni zastor, da naselje ne bi cijelo bilo raskopano duže vrijeme – istaknuo je gradonačelnik Gregurović, dodajući da je ovo jedan od zadnjih većih rpojekata za rekonstrukciju, a ono što preostaje su sekundarna mreža i manji radovi koji neće biti toliko opsežni.

 

Danijel Kranjčec, predstavnik investitora, istaknuo je da se mijenjaju ne samo glavni vodovi već svaki priključak. – Mijenjamo kompletno sve, a ova je dionica jako zahtjevna jer su neke kuće na višim predjelima u odnosu na cestu, a neke na nižima – dodaje. Podsjetimo, starost mreže je preko 40 godina, pa je ovakav zahvat zaista potreban.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (od 05:46 sati); -autocesta A6 Rijeka-Zagreb; -DC1 Karlovac-Gračac-Knin i stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; -Krčki i Paški most; -DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Ja...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program