Prethodni članak
Sljedeći članak

U Krapinske Toplice stiže supermarket velikog međunarodnog trgovačkog lanca

Stigla potvrda: U Krapinskim Toplicama, nakon Plodina, kreće gradnja i Sparovog supermarketa


U Krapinskim Toplicama 2022. godina, iako je njen početak bio obilježen pandemijom i raznim ograničenjima, na kraju će ipak više ostati upamćena po nekoliko značajnih investicija koje su tijekom nje započele ili čak do kraja bile realizirane. Ono što je trenutno najinteresantnije za same Krapinske Toplice je svakako izgradnja rotora u samom centru, što je oko 1,5 milijuna kuna vrijedna investicija Županijske uprave za ceste, a koja bi trebala biti dovršena kroz tridesetak dana, dakle, svakako ove godine. Osim toga, tu je izgradnja i nove, poveće stambeno – poslovne zgrade nasuprot topličke Aleje, ali kad su privatne investicije u pitanju, onda je do sad najzanimljivija lokalnom stanovništvu zasigurno bila ona koja se odnosi na izgradnju novog supermarketa Plodina, uz brzu cestu Klanječko Jezero – Pregrada.

Projektiranje Spara

Izgradnja tog supermarketa pri samom je kraju, a prema nekim najavama on bi trebao biti otvoren početkom ili najkasnije sredinom prosinca ove godine. No, ono što će sigurno razveseliti brojne Topličane je činjenica da Plodine neće biti jedini supermarket u kojem će moći kupovati iduće godine. Naime, kako nam je potvrđeno, uskoro svoj supermarket u Krapinskim Toplicama kreće graditi i veliki međunarodni trgovački lanac Spar i to na parceli nasuprot novog Vatrogasnog doma, na samom ulazu u Krapinske Toplice. - Trenutno je punom zamahu projektiranje i pripremanje dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole, a za koju očekujemo da ćemo je uspjeti ishoditi u zadnjim danima ove ili u siječnju iduće godine. Kako imamo dovoljno iskustva i sa zimskom gradnjom, ovisno o vremenskim uvjetima, gradnja bi mogla počela već krajem siječnja ili početkom veljače, a samo otvorenje bit će negdje sredinom iduće godine, najvjerojatnije u lipnju – kažu iz Spara.

 

Nove investicije

Iako je Spar već ranije počeo pripreme za izgradnju svog supermarketa u Krapinskim Toplicama, one su malo zastale nakon što su ih Plodine preduhitrile i ekspresno krenule u izgradnju. U kuloarima se pričalo kako je Spar zbog toga i odustao, što je u nekom trenutku možda bilo i točno, no, na kraju su se ipak odlučili za investiciju u Krapinskim Toplicama. Takvim razvojem događaja itekako je zadovoljna i načelnica Općine, Gordana Jureković. – U Krapinskim Toplicama prisutni su i Trgocentar, i Strahinjčica, i Konzum, i Gavranović, no, za neke veće kupovine naši mještani često odlaze u veće supermarkete u Zaboku, gdje se nudi veći broj artikala i različitih proizvoda. Dolaskom većih supermarketa, poput Plodina, i sada Spara, ponuda će za naše stanovnike, kao i posjetitelje, biti, naravno, puno veća i to će u jednom dijelu doprinijeti povećanju kvalitete života naših mještana. S druge strane, tu je otvaranje sveukupno pedesetak potpuno novih radnih mjesta, što isto nije mala stvar. No, na koncu, ono što je možda i najbitnije jest činjenica da su investitori u našoj Općini prepoznali dobrog partnera, koji im je uvijek na raspolaganju i pruža im angažirani suport u svemu što je u njegovoj mogućnosti. Tako da je ovaj mali investicijski boom i za mene osobno jedno veliko priznanje da smo na dobrom putu, da radimo ozbiljan posao, da kvalitetno lobiramo kod velikih investitora i nadam se da je to samo početak te da nam slijedi još puno investicija koje će unaprijediti našu općinu – rekla nam je načelnica Jureković, dodavši kako ima još nekoliko ozbiljnih investicija u najavi, no, kao i do sad, dok ne počne njihova realizacija, kaže, ne želi 'istrčavati pred rudo'. – Mislim da je mojim Topličanima bilo dosta najava i obećanja novih projekata od kojih, kao što se pokazalo, nikad nije bilo ništa. Zato ja to, kao što vidite, ne radim. Kad počnu radovi, tek tada mogu nešto konkretno reći. Tako je bilo i s ovim investicijama o kojima sada pričamo, a tako će biti i dalje – odgovorila je Jureković na naše pokušaje da doznamo detalje o drugim novim investicijama koje je spomenula.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook