Prethodni članak
Sljedeći članak

U klanječkom vrtiću otvara se još jedna vrtićka skupina

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca raspravljalo se o izvršenju proračuna, evo nekih od odluka


Na sjednici Gradskog vijeća raspravljalo se o izvršenju proračuna, kako Grada Klanjca za prvih šest mjeseci 2021. godine, tako i proračunskih korisnika, odnosno ustanova - dječjeg vrtića, Kulturnog centra i Gradske knjižnice. Na dnevnom redu bile su i prve izmjene ovogodišnjeg proračuna proračunskih korisnika. Rebalansom nije došlo do značajnijih promjena na prihodovnoj strani, već su određene korekcije napravljene na rashodovnoj strani, sukladno cijenama dobivenim na natječajima kod provođenja javnih nabava. Uz rebalans donijete su i prve izmjene programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Klanjca.


Zapošljavaju još dvije tete
Na dnevnom redu bio je i izvještaj gradonačelnika o radu za prvih šest mjeseci 2021. godine. – Vezano uz dječji vrtić, donijeli smo odluku o otvaranju još jedne nove vrtićke skupine, jer imamo dvadeset i troje djece koja čekaju na upis i koja će pohađati novu vrtićku skupinu, stoga smo donijeli odluku o otvaranju nove, četvrte vrtićke skupine u Gradu Klanjcu. Također, morali smo dati i prethodnu suglasnost o promjenama unutarnjeg ustroja vrtića, odnosno zapošljavanja dviju novih odgojiteljica (teta) za rad s djecom u novoj vrtićkoj skupini – izvijestio je gradonačelnik Zlatko Brlek.


Prijava projekta uređenja Kulturno-društvenog doma
– Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bio je i prijedlog za davanje suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt rekonstrukcije Kuulturno-društvenog centra u Klanjcu, koji ćemo prijaviti na mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede - temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima – rekao je Brlek. Donesena je i odluka o davanju suglasnosti na Statut Zagorske javne vatrogasne postrojbe, kao i odluka o davanju suglasnosti za promjenu adrese Zagorske javne vatrogasne postrojbe, a na dnevnom redu bio je i prijedlog odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću za 2021. godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook