Prethodni članak
Sljedeći članak

U Klanjcu otvorena izložba Hrvoje GLAVAN – Matija PLAVČIĆ

Izložbu možete pogledati do 9. siječnja


U klanječkom Studiju Galerije Antuna Augustinčića jučer je otvorena izložba dvojice mladih umjetnika Hrvoja Glavana i Matije Plavčića. Izložba je ostvarena u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu te uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Autor izložbe je Davorin Vujčić, a može se razgledati svakodnevno, do 9. siječnja 2022. osim ponedjeljkom, od 9 do 17 sati te vikendom od 10 do 18 sati.

U sklopu ovogodišnje suradnje klanječke Galerije Antuna Augustinčića i zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, nadareni mladi kipari Hrvoje Glavan i Matija Plavčić izabrani su da predstave svoje diplomske radove na samostalnoj izložbi u Studiju GAA. Hrvoje Glavan (25) nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna (smjer dizajn metala) upisao je 2015. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu te diplomirao kiparstvo 2021. u klasi profesora Damira Mataušića. Matija Plavčić(36) nakon završene 15. gimnazije, upisao je 2015. studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je 2019. dobio Rektorovu nagradu i diplomirao kao najbolji student svoje generacije, u klasi profesora Petra Barišića.

–Zanatski vješto oblikovani radovi Hrvoja Glavana u metalu „Uzdizanje“ i Matije Plavčića u drvu „Nemoć“, funkcioniraju kao samodovoljni skulpturalni objekti u prostoru. No, kad se spozna i njihovo značenje, otkrivaju višeslojnu i intrigantnu semantičku dimenziju, kako na intimnoj, tako i na društvenoj razini – rekao je o izložbi njen autor Davorin Vujčić.

Prisutne je pozdravio voditelj Galerije Božidar Pejković, a izložbu je otvorila Mirjana Smičić Slovenec, pročelnica za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije čestitavši mladim umjetnicima.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook