Prethodni članak
Sljedeći članak

U Hrvatskoj upaljeni crveni alarmi! Stiže opasno vrijeme: Tuča, grmljavina i olujni vjetar!


Hrvatsku danas i sutra čeka vrijeme koje je 'opasno' i 'izuzetno opasno', piše DHMZ.

Za danas je za riječku regiju izdano narančasto upozorenje, koje označava da je vrijeme opasno, zbog grmljavine, jakog vjetra i kiše.

Za gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju na snazi je žuti alarm. 'Pomorska' Hrvatska cijela je u narančastom zbog jakog vjetra.

- Prema kraju dana i u noći na petak sa zapada postupno jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimice mogu biti jače izraženi, praćeni obilnom oborinom. Na kopnu će zapuhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar. Na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju na umjereno i jako, prema večeri mjestimice i olujno - stoji u DHMZ-ovoj prognozi za danas.

Sutra, u petak, čekaju nas još i gori vremenski uvjeti.

Splitska, riječka i kninska regija su dio petka u 'crvenom', što označava da je vrijeme izuzetno opasno. U kninskoj i riječkoj regiji upozorenje je na snazi zbog grmljavinskog nevremena, jačih oborina i jakog vjetra, u splitskoj zbog grmljavinskog nevremena i vjetra. Najgore bi trebalo biti u prvoj polovici dana.

U Hrvatskoj se sutra očekuju udari vjetra i do 120 km/h, moguća je tuča...

Gospićka i dubrovačka regija su pod narančastim alarmom, osječka, zagrebačka i karlovačka regija pod žutim.

- U noći i prijepodne sa zapada jače naoblačenje s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Mjestimice pljuskovi mogu biti jače izraženi, osobito na Jadranu i u gorju, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne sunčanije, ali još mjestimice s kišom i pljuskovima. Umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, u gorju i na Jadranu s olujnim udarima slabjet će u drugom dijelu dana. Temperatura na kopnu većinom od 11 do 17 °C, a na Jadranu od 15 do 20 °C. - stoji u prognozi DHMZ-a za sutra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook