Prethodni članak
Sljedeći članak

U Hrvatskoj je 24 osoba zaraženo koronavirusom, 5 je novih slučajeva

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite kako ima pet novih slučajeva zaraze koronvirusom

  • foto: Index.hr livestream

    foto: Index.hr livestream


Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite kako ima pet novih slučajeva zaraze koronvirusom u Hrvatskoj te ih sada ima 24. Riječ je o kontaktima ranije oboljelih iz Rijeke. Oni su pod nadzorom i imaju blage simptome.

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb rekla da su lažne informacije da se krije točan broj zaraženih uvreda svim zdravstvenim djelatnicima koji se trude i rade.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kaže da nemamo lokalne transmisije u zemlji i cirkulaciju virusa u populaciji i epidemiološka ocjena je vrlo povoljna. Osvrnuo se i na mogućnost zatvaranja svih škola u Hrvatskoj rekavši da su mladi i djeca najmanje ugroženi, piše Index.

- Stoga ne smatramo da su škole mjesta gdje bi se mogao proširiti. Zbog toga mjeru zatvaranja škola ne donosimo tako olako. Iznimka je Istra jer je tamo dosta talijanskih državljana došlo", rekao je Capak i dodao kako škole u Primorsko-goranskoj županiji ne bi trebalo zatvarati iako se prati situacija kao i u ostatku države – piše Index.

- Nemamo još niti jedan slučaj zaraze u školi u Hrvatskoj. Pažljivo ćemo pratiti situaciju i ukoliko bude potrebe dogovorit ćemo mjeru zatvaranja škola' - zaključio je Capak.

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je da je stožer donio odluku o ograničavanju javnih okupljanja na 100 osoba. Ministar Božinović je rekao da situacija u Europi nije dobra, te da Hrvatska uvodi nove mjere da se zaustavi širenje virusa. - Najbolja zašita je poštivanje svih naših uputa - rekao je Božinović, prenosi Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook