Prethodni članak
Sljedeći članak

U devet kategorija nastupilo 87 trkača i trkačica

OŠ Marija Bistrica obilježila Hrvatski olimpijski dan


OŠ Marija Bistrica odlučila je Hrvatski olimpijskog dan obilježiti na drugačiji način te je uz tradicionalno nošenje bijelih majica organizirala utrku za učenike škole i predškolce.

U današnje vrijeme prisutna je sve manja tjelesna aktivnost naše djece, stoga su ravnatelj škole Dominik Karajić i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Lelu Babić osmislili cijeli program, a koji je održan u subotu, uz Trail Za dušu i tijele Mirko Fulir. Nastupilo je čak 87 natjecatelja u 9 kategorija. Predškolci su trčali na 100 metara a slavio je Noa Vinković, ispred Dore Pugar i Mihaela Jeličića.

Kod djevojčica u kategoriji 1. i 2. razreda slavila je Nika Hercigonja, druga je bila Paola Ciković, a treća Hana Klemar. Kod dječaka 1. i 2. r prvi je bio Marin Pentavec, drugi Juraj Ozimec, a treći Leon Meštrović. Oni su trčali na 300 metara kao i natjecatelji u kategorijama 3. i 4. r. Kod djevojčica je slavila Lucija Klaužer ispred Amalije Žukine, a treće mjesto su podijelila Mia Muhek i Petra Lacković. Kod dječaka slavio je Dorian Meštrović, drugi je bio Matej Jeličić, a treći Leon Klemar. Učenici 5. i 6. razreda trčali su na 500 metara, a slavio je Emanuel Jeličić, ispred Tomislava Dužanca i Antonija Hercigonje, dok je kod djevojčica za 5. i 6. razrede nastupila samo Manuela Šobak.

Također kod djevojčica u kategoriji 7. i 8. r nastupila je samo Mateja Ević Kušec. Dječaci u kategoriji 7. i 8. razreda trčali su na 700 metara, a pobijedio je Andria Šuštić, ispred Brune Muheka i Domagoja Odorjana. Medalje su podijelili načelnik općine Marija Bistrica Josip Milički i predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek. Početak natjecanja uveličala je mala limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, a po završetku upriličeno je druženje uz obrok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook