Prethodni članak
Sljedeći članak

U Brodsko-posavskoj županiji na svadbama smije biti najviše do 50 ljudi

Prijedlog je to lokalnog stožera zbog pogoršanja epidemiološke situacije


Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, na sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije održanoj u utorak usvojen je Prijedlog o ograničenju broja osoba na svadbenim svečanostima na području Brodsko-posavske županije,.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske prijedlog je usvojio i donio Odluku o uvođenju nužne epidemiološke mjere ograničenja svadbenih svečanosti za područje Brodsko-posavske županije na najviše 50 ljudi.

Taj je prijedlog uslijedio nakon sastanka načelnika Stožera civilne zaštitite Republike Hrvatske, potpredsjednika Vlade i ministra Davora Božinovića s predstavnicima svih županijskih stožera, a na kojem su predstavnici županijskih stožera pozvani da zajedno s lokalnim stožerima na svom području procjenjuju epidemiološku situaciju i predlažu donošenje odluka koje smatraju potrebnim za svoje područje.

U Brodsko-posavskoj županiji su se tako ograničile svadbe na najviše 50 u narednih 14 dana, a Odluka bi se primjenjivala od 31. kolovoza.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije u narednom će razdoblju pozorno pratiti pridržavanje propisanih mjera HZJZ-a i radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije „Barovi" (noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl.), a za uzastopne prekršitelje mjera i radnog vremena zatražit će zatvaranje istih od za to ovlaštenih tijela.
Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je donio i Odluku o ponovnom uvođenju zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi odnosnon dmovima za stare i nemoćne osobe. Navedena se Odluka ne odnosi na udomiteljske obitelji.
 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je dvadeset(20) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 322, dok je broj aktivnih slučajeva 106.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook