Prethodni članak
Sljedeći članak

U Bedekovčini se grade čak tri dječja i jedno sportsko igralište

Brojna bedekovčanska naselje uskoro će dobiti nove sadržaje za najmlađe stanovnike


igralište u Grabama

Od kada je krajem 2016. godine dobila prestižni status 'Općina - prijatelj djece', u Općini Bedekovčina još su više zasukali rukave i krenuli u realizaciju projekata na dobrobit onih najmlađih. Tako se trenutno u Bedekovčini grade tri dječja igrališta i jedno sportsko igralište. Nova će dječja igrališta dobiti naselja Židovinjak i Grabe te Martinec dok će Jalševec sportsko igralište. Također, odobren je i projekt izgradnje dječjeg igrališta u Bedekovčini na Trgu Ante Starčevića.

Projekt preko LAG - a

U Naselju Židovinjak radovi obuhvaćaju izgradnju dječjeg igrališta s ljuljačkama, toboganom i njihalicom, a u planu je postavljanje zaštiten ograde, klupa za sjedenje i koševa za smeće uz krajobrazno uređenje čestice, a ugovorena vrijednost radova iznosi 114.587,50 kuna. U Grabama dječje igralište gradi se uz Društveni dom, a radovi obuhvaćaju izgradnju pristupnih pješačkih staza, postavljanje zaštitne ograde, sprava za igru i elemenata urbane opreme te uređenje okoliša i izgradnju javne rasvjete. Spomenuti radovi vrijednu su 257.453,75 kuna. U Naselju Jalševec vrijednost radova iznosi 283.197,50 kuna, a izgradit će se sportsko igralište, pješačke površine, zaštitna ograda te rasvjeta sportskog igrališta. Pred samim završetkom je izgradnja dječjeg igrališta i krajobraznog uređenja doma Martinec Orehovički. Ugovorena vrijednost radova je 622.731,88 kuna, od čega 180.000,00 kuna financira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. U Martincu Orehovičkom izgradit će se dječje igralište sa i urbanom opremom, tribina sportskog igrališta, 18 parkirališnih mjesta od kojih jedno za osobe s invaliditetom i 420 metara kvadratnih pješačkih površina. Također, Općini Bedekovčina odobren je i projekt izgradnje Dječjeg igrališta u centru Bedekovčine prijavljen na natječaj Lokalne akcijske grupe "Zeleni bregi". Projekt je vrijedan 437.751,90 kn, od čega će 148.250,00 kn biti financirano EU sredstvima.

Kvalitetno provođenje vremena

Izgradnja dječjih i sportskih igrališta u skladu je s mjerom 1.3. Lokalnog programa djelovanja za mlade u Bedekovčini kojoj je cilj omogućiti infrastrukturne i institucionalne uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, odnosno poticati djecu i mlade na kvalitetno provođenje slobodnog vremena s obzirom na njegovu važnost za cjelovit razvoj osobnosti mlade osobe - rekao je načelnik Bedekovčine Darko Ban. Dodao je kako se izgradnjom igrališta nastoje osigurati bolji uvjeti za rast i razvoj djece, ali i ta sigurnu igru i druženje.

- Izgradnjom igrališta stvorit će se adekvatan, kvalitetan i siguran prostor te omogućiti veća kvaliteta provođenja slobodnog vremena djece na otvorenom - zaključio je bedekovčanski načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a poteškoće u prometu moguće su tijekom dana na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Kolnici su mjestimice mokr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program