Prethodni članak
Sljedeći članak

[U 2. KOLU III. HNL SREDIŠTE ZAGOREC GOSTOVAO U BISTRI] (Ne)zaslužena pobjeda Bistre!

U 2. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Bistri kod istoimenog kluba


U 2. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec gostovao je u Bistri kod istoimenog kluba i unatoč velikoj premoći Krapinčana bodovi su ostali domaćinu koji su upisali pobjedu rezultatom 2:1.

Ovo je bila tipična utakmica koja je pokazala da statistički podaci koji se vode ništa ne donose dobr, odnosno ništa ne znače, za onog koji je vodeći u svim segmentima igre. Naime, Zagorec je uvjerljivo imao posjed lopte (preko 70 %), proveo gotovo cijelu utakmicu na polovici domaćina, uputio više udaraca prema golu Đurđeka, imao više kornera, više slobodnih udaraca iz kojih se mogao ugroziti domaći gol, da dalje ne nabrajam jer domaćini su uspjeli četiri (brojkom: 4) puta zaprijetiti golu Zagorca i postići dva pogotka. Uostalom, to je i cilj nogometne igre. Postići pogodak!

Samo otvaranje, kao i cijela utakmica, pripala je Zagorcu. No, u 13. minuti domaćini su izveli brzi protunapad u kojem je lopta pala na visinu od 18 metara  udaljenosti od gola Babića gdje ju dočekuje Grozdek (gdje su bili obrambeni igrači Zagorca da pokušaju blokirati domaćeg napadača) i odličnim udarcem pogađa mrežu nemoćnog gostujućeg vratara. Ovaj pogodak nije zbunio Zagorec koji i dalje nastavlja u istom tempu – stvara prilike, ali lopta nikako u mrežu.

Domaćini prekidaju dominaciju gostiju u 31. minuti kada pred Babića sam izlazi Misimi te ga lako zaobilazi i upućuje loptu prema praznoj mreži ali njen put prema novom pogotku sprječava Darko Kunštek koji loptu u padu zaustavlja i šalje ju prema svojim napadačima.

U 34. minuti konačno se isplatila igra Zagorca. U brzoj akciji loptu dobiva Hoić koji vara svog čuvara i izlazi sam pred Đurđeka te manirom iskusnog napadača pogađa sam donji desni kut nemoćnog Đurđeka. Zasluženo izjednačenje Krapinčana. U slijedećih desetak minuta prvog poluvremena Zagorec stvara još nekoliko prilika, ali udarac glavom Smrekara u 38. minuti odlazi za malo pored gola dok je u 44. minuti mladi Hoić umjesto da proslijedi loptu potpuno samom Smrekaru odlučio sam završiti akciju, ali ga u tome sprečava iskusni Makarun blokiravši njegov udarac te se na odmor odlazi rezultatom postignutim u 34. minuti. Bistra 1. Zagorec 1.

U drugom poluvremenu gledali smo reprizu prvog poluvremena uz napomenu da su domaćini postigli gol dok Zagorec to nije. Dva su bitna momenta odredila drugo poluvrijeme.

Najprije 53. minuta kada danas izuzetno loš i domaćinu sklon sudac Cindrić ne dosuđuje očigledan jedanaesterac za goste nakon grubog prekršaja Ištuka nad Poljakom. Sudac je išao tako daleko da je Poljaku dodijelio i žuti karton zbog simuliranja (bio sam na udaljenosti od desetak metara gdje se taj prekršaj dogodio i tvrdim – jedanaesterac je postojao, op.a.).

Drugi moment je 77. minuta kada su domaćini po prvi puta prošli polovicu igrališta i došli pred vrata Babića. Jednu loptu prema šesnaestrcu gostiju ispucao je Vidak, i dok je obrana Zagorca „razmišljala „ loptu je primio Aničić Bosnić te izašao sam pred Babića i lako poentirao za vodstvo Bistre.

Zagorec je do kraja susreta pokušavao doći barem do izjednačenja – navodim odličan udarac Landripeta u 80. minuti ali i još bolju obranu domaćeg vratara.

Na kraju je ipak na semaforu pisalo: Bistra 2. Zagorec 1. Želim naglasiti da je Bistra (ne)zasluženo osvojila sva tri boda jer je učinila, bez obzira na igru, ono što je u nogometu najbitnije – postigla je golove.

Zagorec svoj sljedeći prvenstveni susret, nadamo se, igra na svom terenu u subotu, 7. rujna 2019., u 17 sati, protiv Španskog.

 

BISTRA – Igralište SC Bistra – Gledatelja 200. Suci: Mario Cindrić ( Zagreb ), Josip Bošnjak ( Zagreb ), Marko Rašić ( Zagreb ).

BISTRA – ZAGOREC 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Grozdek (13); 1:1 Hoić (34); 2:1 Aničić Bosnić (77)

BISTRA: Đurđek, Jakopić, Makarun, Šinko ( 46. Dežić ), Matošević, Hanžek, Kukec, Grozdek ( 63. Aničić Bosnić ), Šturlan ( 60. Vidak ), Misimi. Trener: Bernard GULIĆ

ZAGOREC: Babić, Puklin, Tarle, Suntešić, Kluk ( 68. Turniški ), Kunštek, Smrekar, Hoić ( 77. Hranjec ), Mlinarić, Poljak, Landripet. Trener: Denis BEZER

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook