Prethodni članak
Sljedeći članak

[TUŽNA OBLJETNICA] Obilježava se 12. godišnjica kornatske tragedije


foto: Wikipedia

Na današnji dan 30. kolovoza obilježava se 12. godišnjica kornatske tragedije kada su u vatrogasnoj akciji na otoku Kornatu poginula dvanaestorica vatrogasaca. To su bili Dino Klarić , Ivica Crvelin , Ivan Marinović , Marko Stančić , Gabrijel Skočić , Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin , Ante Crvelin , Josip Lučić , Karlo Ševerdija , Marinko Knežević , Ante Juričev-Mikulin.

Petorica su bila članovi tišnjanskog DVD-a pa se u Tisnom na otoku Murteru održao Mimohod sjećanja za stradale vatrogasce u kornatskoj tragediji.

Ormarići tišnjanskih DVD-ovaca i danas su netaknuti, zapečaćeni od 30. kolovoza 2007. Tisno, Vodice i Šibenik i dalje traže istinu. Središnje obilježavanje 12. godišnjice kornatske tragedije danas  u petak će se održati na otoku Kornatu.

- Ne znamo istinu, a ja mislim da je ja neću ni doživjeti i sumnjam da će je itko i kazati. To je jako žalosno, nakon 12 godina, nastupa 13., da nitko ne odgovara za 12 života, to je jako žalosno - kazala je za RTL Danas Ajka Crvelin, supruga i majka poginulih vatrogasaca, piše vijesti.hr.

- A to je naša država, jadna, bijedna. Ona mi je sve uništila -  dodao je Dinko Stančić, otac poginulog vatrogasca.

Reporter RTL-a Marko Šiklić razgovarao je sa zapovjednikom DVD-a Tisno Tomom Belakušićem, prenosi portal vijesti.hr

- 12 godinu zaredom organiziramo kolonu sjećanja. Pet njihovih ormarića je zapečaćeno u uspomenu na njih. Što se tiče Frane Lučića, uspjeli smo to riješiti, da se ta agonija završi. Nažalost uvijek se uči na pogreškama. Bitna je opremljenost vatrogaasaca i organizacija sustava. Sustav se je poboljšao, ali još uvijek je na snazi isti zakon kao i onda - kazao je zapovjednik DVD-a Tisno za RTL Danas.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook