Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŠEK: 'Željko Kolar jučerašnjom je konferencijom za medije samo iznova pokazao svoje pravo lice'

Osvrt predsjednika ŽO HDZ KZŽ i saborskog zastupnika Žarka Tušeka na jučerašnju izjavu župana Željka Kolara


Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek uputio je poruku županu Željku Kolaru u kojoj se je osvrnuo na jučerašnju izjavu župana na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite KZŽ. Podsjetimo, župan Kolar je rekao kako pojedinci koriste ovu ozbiljnu situaciju za skupljanje jeftinih političkih poena. 

Osvrt predsjednika ŽO HDZ KZŽ i saborskog zastupnika Žarka Tušeka prenosimo u cijelosti.

Kao saborski zastupnik iz Zagorja bio sam u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice u delegaciji ministra zdravstva Vilija Beroša na njegov osobni poziv. Biti saborski zastupnik, znači svakodnevno obilaziti svaki kutak našeg kraja, prepoznavati i rješavati probleme te svakodnevno doprinositi boljitku naših ljudi što očito Željko Kolar ne razumije ili ne želi razumjeti. Zbog toga i dalje podržavam inicijativu većine gradonačelnika i načelnika KZŽ, a različitih političkih opredjeljenja, da pomognemo u kupnji PCR uređaja, na koji je naš župan zaboravio u hodu, ali na njihovu sreću nisu župani naših susjedinih županija i mnogih drugih županija u RH.

Naše ukazivanje na problem nedostatka testiranja na COVID pozitivne bilo je usmjereno želji da se pomogne, a ne na bilo koji način da se politizira. Zbog toga smo javno ponudili pomoć i rješenje. Svakodnevno smo svjedoci preopterećenosti sustava za testiranja koji je dosegnuo maksimalan broj testiranja, pa mi zaista nije jasno kako nabavom još jednog PCR uređaja ne bi pomogli u brzini dijagnosticiranja oboljelih osoba i time spriječili daljnje širenje epidemije. Sasvim je jasno da to isto misli i ministarstvo zdravstva i HZJZ kao što na tu potrebu svakodnevno upozoravaju medicinski djelatnici s područja Zagorja.

Čelnici s vizijom ne gledaju isključivo ovaj trenutak nego gledaju u budućnost što očito nije odlika Željka Kolara koji samo gleda kako se baviti populizmom i politikanstvom, a ne gleda koji su stvarni problemi našeg kraja i kako ih riješiti ili barem umanjiti. Željko Kolar dobro je podložen totalitarnim razumijevanjem kako svoje uloge u javnom i političkom prostoru, tako i uloge ostalih dužnosnika, lokalnih i državnih. O njegovom razumijevanju demokratske uloge medija uopće neću ni govoriti. Očito je glavom ostao u nekim bivšim vremenima, i u potpunosti ne razumije funkcioniranje demokratskih institucija te koja je uloga izabranih vijećnika u Županijsku skupštinu i zastupnika u Hrvatski sabor, predsjednik ŽO HDZ KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook