Prethodni članak
Sljedeći članak

Tušek: Na proljeće su radili parade, press konferencije svakodnevno, a sada ne vide što je ključno za napraviti

HDZ nudi rješenje i financijsku pomoć, a ako netko procijeni da to nije potrebno neka preuzme odgovornost na sebe, rekao je na pressici Žarko Tušek


Koordinacija gradonačelnika i načelnika KZŽ HDZ pridružila se inicijativi predsjednika ŽO HDZ-a KZŽ Žarka Tušeka o hitnoj kupnji uređaja za testiranje na COVID 19. - Zavod za javno zdravstvo KZŽ trenutačno nije u mogućnosti sam osigurati sredstva potrebna za kupnju navedenog uređaja jer mu je župan Kolar u proteklih nekoliko godina svojim odlukama uzeo sav višak prihoda, šest milijuna kuna. Pozivamo župana Kolara da hitno iznađe sredstva potrebna za kupnju uređaja. Ako župan nije u stanju iznaći potrebna sredstva podržavamo inicijativu kolege Emila Gredičaka, gradonačelnika Oroslavja o zajedničkom financiranju nabavke uređaja od strane svih gradova i općina KZŽ (gradovi 50.000,00 kn a općine po 20.000,00 kn) – stoji u priopćenju načelnika Općine Konjščina i koordinatora gradonačelnika i općinskih načelnika HDZ – a KZŽ Mirka Krznara.

Konferenciju za medije nakon župana Kolara održao je i predsjednik HDZ – a Žarko Tušek. – Niz zdravstvenih djelatnika naših zagorskih bolnica nam se obraća s molbom da im se pomogne jer je situacija neodrživa. Ljudi previše dugo čekaju testove i imamo katastrofalan broj zaraženih, regija smo s najvećim brojem zaraženim u RH, spadamo među najlošije regije u Europskoj uniji. Moramo zajedno djelovati da smanjimo brojke i sačuvamo naš javnozdravstveni sustav i ekonomiju – istaknuo je Tušek te dodao da ne vidi logike da županije oko nas, koje sve imaju bolje brojke, kupuju uređaje i da je njima potreban taj aparat, a nama nije. – Apeliram na vodstvo Županije da prihvate odgovornost, da se situacija riješi, da se pomogne i da imamo kvalitetan javnozdravstveni standard. Na proljeće su radili parade, press konferencije svakodnevno, a sada ne vide što je ključno za napraviti, osigurati logistiku, operativu da pomognemo našem zdravstvenom sustavu – prozvao je Tušek.

Kada su novinari naveli da je župan rekao da struka ne preporuča kupnju aparata, Tušek je rekao da moli župana da točno kaže koja je to struka i da se struka potpiše imenom i prezimenom. – Druga razina struke na to će odgovoriti. Sustav nam je na rubu eskalacije. Zavod je popunio županijski proračun prije nekoliko godina, a sada posluje s gubitkom. Mi zato nudimo rješenjem, gradonačelnici i načelnici HDZ – a pomoći će da kupimo ono što nam je potrebno. Ne znam što je rekao ministar Beroš, no Capak je rekao jednom od naših medija da bi nam takav uređaj dobro došao – rekao je Tušek. Na tvrdnju da je problem u tome što nema reagensa, Tušek je odgovorio: - Interesantno je da tražimo rješenje u Zagrebu, zašto svi drugi imaju rješenje kod sebe, a mi ne, koji imamo najviše zdravstvenih ustanova i Zavod koji je bio profitabilan? To je logika onih koji bježe od odgovornosti. HDZ nudi rješenje i financijsku pomoć, a ako netko procijeni da to nije potrebno neka preuzme odgovornost na sebe – zaključio je Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook