Prethodni članak
Sljedeći članak

Tušek na čelu Odbora za gospodarstvo, Pavić u Saboru po prvi puta, a Hajdaš Dončić bit će konstruktivna i glasna oporba

Evo za što će se zalagati zastupnici iz Krapinsko - zagorske županije u ovom sazivu Sabora


Nakon što je konstituiran 10. saziv Hrvatskog sabora, što se Krapinsko - zagorske županije tiče, u novom sazivu Sabora imamo tri zastupnika, jednog manje nego u prošlom sazivu: Žarka Tušeka (HDZ) te Sinišu Hajdaša Dončića i Željka Pavića (SDP). Podsjetimo, Željko Kolar, koji je bio prvi na listi Restart koalicije za 3. Izbornu jedinicu, odmah je idućeg dana nakon izbora izjavio da neće konzumirati mandat, već će umjesto njega u Sabor Željko Pavić (6. na listi) ili Jasenka Auguštan – Pentek, zlatarska gradonačelnica koja je na listi bila na sedmoj poziciji, o čemu je odlučivao vrh stranke. Uz Pavića, iz zagorskih SDP – ovih redova u Sabor ide i Siniša Hajdaš Dončić, koji je mandat izborio preferencijalnim glasovima sa zadnje, 14. pozicije na listi.

 

Željko Pavić, novi saborski zastupnik iz Zagorja, ističe da će se prvenstveno zalagati za informatizaciju institucija državne uprave. – Želim da bude učinkovitija i efikasnija, da nađemo način da damo sugestije Vladi da se donesu drugačije odluke i poveća efikasnost, da ne budu samo kozmetičke promjene već da to naši građani osjete. Cilj mi je da pokušam utjecati da se srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje drugačije organizira i da se poveže s gospodarstvom, da se na temelju potreba gospodarstva sugerira studentima što upisivati. Što se mene osobno tiče, bit ću sigurno konstruktivna oporba koja će davati puno prijedloga – dodaje Pavić.

 

Da će biti konstruktivna i glasna oporba, ističe Siniša Hajdaš Dončić. - Što se tiče smjera Sabora, prerano je za donošenje nekakvih zaključaka, ima jako puno novih zastupnika i zastupnica, vidjet ćemo kako će se snaći i koje će biti područje njihovog djelovanja. Ja ostajem narodni zastupnik 3. Izborne jedinice – kratko je komentirao Hajdaš Dončić.

 


Žarku Tušeku, predsjedniku zagorskog HDZ-a ovo je treći mandat u Saboru, a ispred HDZ-a bit će na čelu jednog od najvećih parlamentarnih odbora i to Odbora za gospodarstvo. Iako se spominjalo da bi i Tušek trebao ući u izvršnu vlast i dobiti mjesto ministra graditeljstva, tu je funkciju dobio Darko Horvat.
- Predsjednik je donio odluku o sastavu Vlade i ja tu odluku apsolutno poštujem. Kolega Horvat jer na čelu Ministarstva graditeljstva što je izuzetno važno u kontekstu donošenja Zakona o obnovi Zagreba, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije, što nam je svima prioritet. Čestitam mu. Isto tako, očekujem još puno kvalitetnih ljudi s područja Krapinsko – zagorske županije u tijelima izvršne vlasti kako bi još kvalitetnije mogli doprinijeti razvoju naše županije – rekao je Tušek. Dodao je i kako je okosnica financijska omotnica od 22 milijarde eura za konkretne investicije i da će dio tih novaca doći i u Hrvatsko zagorje za realizaciju velikih i vrijednih projekata donesenih na sjednici Vlade RH u Krapini. Na sjednici u petak arko Tušek je, nakon nedavne odluke stranačkih tijela, službeno imenovan predsjednikom Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora. Također, na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a imenovan je voditeljem radne skupine za financije, gospodarstvo, turizam i poljoprivredu Kluba zastupnika HDZ-a, a koja koordinira rad parlamentarnih odbora koji pokrivaju ekonomske resore Vlade RH.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook