Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŠEK: 'Mjere Vlade RH bile su pravovremene, konkretne i sačuvale su ogroman broj radnih mjesta'

Tušek je ujedno uputio apel gospodarstvenicima da sada, kada je došlo do relaksacije epidemioloških mjera te pokretanja gotovo svih gospodarskih aktivnosti, uz mjere Vlade kroz isplatu prihoda od 4.000 kuna, iz svojih poslovnih prihoda osiguraju radnicima adekvatna primanja za njihov rad


Vlada RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem pokazala je da se zna nositi s velikim javnozdravstvenim izazovima i s golemim paketom gospodarskih i socijalnih mjera, gdje svakako treba istaknuti mjere za očuvanje radnih mjesta koje su mnogim Zagorkama i Zagorcima spasile njihova radna mjesta - istaknuo je to, između ostalog, saborski zastupnik i član Predsjedništva stranke Žarko Tušek na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, održanoj putem video konferencije u ponedjeljak. Tušek je pohvalio mjere Vlade kao pravovremene i konkretne, a čiji su rezultati očuvanje stotina tisuća radnih mjesta širom Hrvatske koja su došla u pitanje zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa.

 

- Donijete mjere bile su izvrsna i pravovremena reakcija Vlade koje su očuvale brojna radna mjesta i stabilnost našeg gospodarstva u ovoj kriznoj situaciji. Potvrda da su mjere dobro osmišljene i dale rezultate stigla je iz krugova poslovne zajednice. Ono što je možda i najvažnije, uz očuvanje radnih mjesta, da su te mjere pružile našim radnicima osjećaj sigurnosti da je njihov posao sačuvan. U suprotnom, osim gubitka brojnih radnih mjesta, imali bismo vrlo lošu psihološku situaciju u društvu, imali bismo brojne sugrađane kojima je ugrožena egzistencija. Mjere su polučile odličan rezultat kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji - izjavio je Tušek. Što se tiče same županije pomoć kroz mjere zatražilo je 1.793 poslovnih subjekata, a osigurana su primanja za 12.954 radnika u iznosu od gotovo 38 milijuna kuna. Riječ je o isplaćenim sredstvima za ožujak, a u tijeku su isplate za travanj.

Tušek je ujedno uputio apel gospodarstvenicima da sada, kada je došlo do relaksacije epidemioloških mjera te pokretanja gotovo svih gospodarskih aktivnosti, uz mjere Vlade kroz isplatu prihoda od 4.000 kuna, iz svojih poslovnih prihoda osiguraju radnicima adekvatna primanja za njihov rad. Ujedno je najavio, a što je i stav stranke, da će se svaka nepravilnost ili zloporaba korištenja Vladinih mjera kazniti, odnosno da će oni poslodavci koji su koristili mjere, a nisu na njih imali pravo, morati vratiti novac.

- Osobno sam uvjeren da je većina gospodarstvenika koja je koristila Vladine mjere, prijavila se i dobila sredstva iz valjanih razloga. No, za sve one koji su se u ovoj kriznoj situaciji okoristili mjerama, a što će pokazati provjere koje su već sada u tijeku, morat će vratiti sredstva koja su namijenjena upravo onima čija su radna mjesta u opasnosti od gašenja - zaključio je Tušek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook