Prethodni članak
Sljedeći članak

[TURNIR LIMAČA I ZAGIĆA VELIKO TRGOVIŠĆE] Veliko slavlje limača Toplica

Ove godine okupilo se 8 momčadi limača i 12 momčadi zagića koji su uživali u četiri natjecateljska dana


U organizaciji NK Zagorec iz Velikog Trgovišća održan je 27. turnir limača i zagića na igralištu ovog kluba. Ove godine okupilo se 8 momčadi limača i 12 momčadi zagića koji su uživali u četiri natjecateljska dana.

U konkurenciji limača pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo pobijedila je momčad Toplica. U finalu su Topličani pogotkom Frana Orsaga pobijedili domaćina rezultatom 1:0, nakon čega je nastalo veliko i neoposivo slavlje kako njih samih, tako i njihovih roditelja i prijatelja. Njihova pobjeda izazvala je opće ludilo. Fran Orsag proglašen je ujedno i najboljim igračem turnira u konurenciji limača, najboljim vratarem proglašen je Matija Marec iz domaćeg Zagorca, dok je s dva pogotka najbolji strijelac Jakov Jureta. Topličane je tijekom cijelog turnira krasilo veliko zajedništvo, a čestitke zaslužuju i limači domaćina koji su također pokazali dopadljiv nogomet. Treće mjesto pripalo je limačima Stubice, a četvrti su bili limači Pušče.

Zagići Bubamare iz Prečkog pobjednici su turnira u konkurenciji zagića. Oni su u finalu sa čak 4:0 pobijedili Pušču. Prethodno su u polufinalu s 3:0 slavilli protiv krapinskog Zagorca, pa su tako dokazali da su zasluženo najbolji. Predvodii su ih najbolji vratar turnira, Lorenzo Vuksan i najbolji strijelac turnira Jakov Prskalo, koji je tri puta tresao pobjedničke mreže. Najboljim igračem turnira  u konurenciji zagića proglašen je Noel Špičko iz Pušče Treće mjesto pripalo je zagićima Utrina, dok su četvrti bili zagići krapinskog Zagorca.

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dodijelili legendarni nogometaš Željko Hohnjec i načelnik općine V. Trgovišće, Robert Greblički.

Turnir koji se održava povodom Dana općine po običaju je uzorno organiziran od strane NK Zagorec VT. Ovaj turnir sponzorstvima su poduprijeli Općina Veliko Trgovišće, NS KZŽ, Restoran Grašo, Mesnica Mika, Mesnica Kanceljak, Preberina d.o.o., Pekara Horvat, Frizerski salon Renata i Fackelmann.

Lorenzo Vuksan, Noel Špičko i Jakov Prskalo

Fran Orsag i Matija Marec

 

Rezultati

Zagići

Četvrtfinale: Pušča – Mladost (Z) 1:0, Utrine – Jedinstvo 4:0, Zagorec VT – Zagorec KR 1:3, Inter Bubamara 0:2.

Polufinale: Zagorec KR – Bubamara 0:3, Pušča – Utrine 1:3 p (0:0)

Za 3. mjesto: Utrine – Zagorec 5:0

FINALE: Pušča – Bubamara 0:4

Konačni poredak: 1. Škola nogometa Bubamara, 2. Pušča, 3. Utrine, 4. Zagorec

 

Limači

Četvrtfinale: Jedinstvo – Zagorec VT 1:3 p (0:0), Utrine – Stubica 1:3 p (0:0), Pušča – Kustošija 4:0, Sloga – Toplice 2:3 p (1:1)

Polufinale: Zagorec VT – Stubica 1:0, Pušća – Toplice 1:4 p (0:0)

Za 3. mjesto: Stubica – Pušča 2:0

FINALE: Zagorec VT – Toplice 0:1

Konačni poredak: 1. Toplice, 2. Zagorec VT, 3. Stubica, 4. Pušča.

Zajednica DVD V. Trgovišće najbolja na turniru mjesnih odbora

VParalelno s turnirom limača i zagića, na igralištu Zagorca VT odigrao se i turnir mjesnih odbora ove općine. Najviše uspjeha ovaj puta je imala Zajednica DVD-a V. Trgovišće koja je u finalu s 2:0 pobijedila momčad V. Trgovišće 2. Treće mjesto porpoalo je momčadi udruge Sport Line koja je nadvisila Družilovec nakon izvođenja penala rezultatom 4:3, u regularnom dijelu bilo je 2:2. Momčadi su se nadmetale i u disciplinama koje nisu dio sporta, pa je tako u pečenju odojka najviše uspjeha imao M. D. Družilovec, u kuhanju gulaša L. O. Lisica, a u pečenju roštilja udruga Sport line.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook