Prethodni članak
Sljedeći članak

'Tu smo da ohrabrimo žene da slobodno uđu u svijet poduzetništva, jer zajedno smo jače'

U Poslovno – tehnološkom inkubatoru održava se najveće poslovno okupljanje žena na području Krapinsko – zagorske županije


U Krapini se danas održava konferencija 'Žene i poduzetništvo u KZŽ 2020'. Riječ je o najvećem poslovnom okupljanju žena na području Krapinsko – zagorske županije, koju uz Županiju, organiziraju Poduzetnički centar Krapinsko - zagorske županije d.o.o., SL komunikacije d.o.o. te Hrvatska gospodarska komora Krapina ŽK Krapina, Obrtnička komora Krapinsko - zagorske županije. Druga po redu konferencija održava se na novoj lokaciji Poslovno - tehnološkom inkubatoru Krapinsko - zagorske županije u poslovnoj zoni u Krapini.

 


Snježana Leljak, organizatorica konferencija i direktorica tvrtke SL komunikacije d.o.o istaknula je da je konferencija prvenstveno namijenjena ženama poduzetnicima i onima koje to žele postati, bez obzira da li vode OPG, poduzeće, samostalnu djelatnost, obrt ili nešto treće. - Tu smo da ohrabrimo žene da im kažemo da nisu same, da slobodno uđu u svijet poduzetništva, jer danas ništa nije sigurno i sve je rizik, kako u životu tako i u poslovnom svijetu, a što nam je pokazala i ova pandemija COVID-a19. Ženama se teže odlučiti za poduzetništvo jer smo rastrgane između obitelji i drugih obveza. Očekuje se od nas da budemo dobre mame, da savršeno radimo svoj posao, da smo lijepo sređene i dobro raspoložene, a to je teško. Nadam da će ova konferencija danas i ona sljedeće godine pokazati da nas ima i da si možemo zajedno pružiti podršku jer smo zajedno jače – poručila je Leljak te pozvala žene da se učlane u Poduzetnički klub žena.

 


Od 2.664 obrta u Krapinsko – zagorskoj županiji, u 788 obrta su vlasnice žene - rekla je predsjednica Ceha tradicijskih obrta OB KZŽ i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki. - Žene su svim sferama života i u KZŽ i živim za taj trenutak kad nećemo više započinjati s rečenicom 'žene rade svugdje'. Naravno da rade svugdje jer su žene isto tako i marljive, vrijedne i sposobne kao i muškarci – napomenula je Hubicki.

 


Direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić rekla je kako je u Poslovno – tehnološkom inkubatoru već petero stanara i da je ponosna na uspješno provedeni projekt kao i na to što je Inkubator postao domaćin konferencije ženama u poduzetništvu, kojima će i dalje biti suport kako u njihovim prvim poslovnim koracima te u njihovom daljnjem razvoju.

 


Predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je da Komora daje punu podršku ovom događanju te ženskom poduzetništvu jer im je svima isti cilj, nova radna mjesta i uspješno zagorsko gospodarstvo.

 


Ženama je puno teže biti na rukovodećim pozicijama u tvrtkama i obrtima nego muškim kolegama, jer im je puno teže pomiriti obiteljski i poslovni život – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, pohvalivši se da su na čelu gradskih ustanova, tvrtki, škola, vrtića, gradskih komunalnih poduzeća... u velikoj većini žene. – Iz svog osobnog iskustva žene su sistematične, profesionalne, besprijekorno odrađuju zadatke i uistinu su suradnice za poželjeti – zaključio je Gregurović.

 

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar naglasio je da mu je drago što je KZŽ partner drugoj konferenciji 'Žene i poduzetništvo' da možemo skrenuti pozornost na niz sjajnih menadžerica, direkorica, pročelnica, političarki koje za svoje sredine, u svojim firmama i obrtima rade sjajan posao i u mnogim su stvarima uspješnije od svojih muških kolega.

-Ključna riječ je sloboda, pravo na izbor i prvo na jednaku šansu i to je nešto što moramo svi zajedno propagirati ne samo jedan dan u godini i ne samo deklarativno već stvarno to živjeti – istaknuo je župan i dodao da najuži tim s kojima zajedno radi na značajnim projektima KZŽ su žene. -Uvijek oko sebe okupite suradnike koji znaju i daju dodatnu vrijednost, suradnice koje su bolje od vas i više znaju od vas u pojedinim segmentima i da bi iste imali odličan rezultat, ne gledajte spol nego znanje – rekao je župan.

 


Sudionice očekuju zanimljivi paneli s govornicama koje će im kroz svoje priče uspjeha približiti svijet poduzetništva, informirati o mogućnostima financiranja poduzetničkih ideja, projekata, a ujedno će se dotaknuti i drugih aktualnih tema.

Među govornicama su Snježana Leljak, bacc.oec., direktorica SL komunikacija i mediji.  Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije,  Ivana Kolar, vlasnica i direktorica tvrtke Julius Rose- savjetovanje i usluge, Sanja Pleško, voditeljica računovodstva i financija – obiteljski obrt „JOSIP PLEŠKO“ obrada metala i trgovina, članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ, Dragica Radanović, diplomirani osteopat i viši fizioterapeut, vlasnica tvrtke DR CRANIUM,članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ, Katarina Čaržavec, knjigovodstvo i računovodstvo u obiteljskom obrtu Čaržavec, obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu, članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ, Ines Vorih, direktorica Izletišta Stara škola u Mirkovcima, Sveti Križ Začretje-turizam, Karmen Kroflin, vlasnica obrta za trgovinu NITUI, članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ , Martina Jantol Županić, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije d.o.o., Jasmina Šivalec, vlasnica obrta za dizajn SHIVAJ, članica Poduzetničkog kluba žena KZŽ, Lidija Peček, mag.oec., viša stručna suradnica, HGK ŽK Krapina, Romana Kerep, voditeljica WBAF ureda u Hrvatskoj, i dr. 

 Konferencija će ujedno poslužiti i kako prilika za upoznavanje sa Poslovno – tehnološkim inkubatorom KZŽ, centrom razvoja poduzetništva i početne točke za ulazak u svijet modernog poduzetništva.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook