Prethodni članak
Sljedeći članak

"Troškovi boravka vozača u karanteni u Termama Tuhelj osigurani su u državnom proračunu'

U odluci o imobilizaciji hotela za vozače kamiona u Termama Tuhelj, u članku 5, stoji da za smještaj vozača su novčana sredstva osigurana u proračunu Republike Hrvatske, kazao je načelnik stožera Ferek - Jambrek


Načelnik Županijskog stožera za civilnu zaštitu Anđelko Ferek – Jambrek na današnjoj konferenciji za novinare je rekao kako su novčana sredstva za pokrivanje troškova boravka vozača u karanteni u Termama Tuhelj osigurana su u proračunu Republike Hrvatske – U odluci o imobilizaciji hotela za vozače kamiona u Termama Tuhelj, u članku 5, stoji da za smještaj vozača su novčana sredstva osigurana u proračunu Republike Hrvatske. Ministarstvo financija obvezalo se da će namiriti nastale troškove – kazao je načelnik stožera.

Na novinarsko pitanje koliko su visoki ti troškovi, načelnik stožera Ferek – Jambrek je odgovorio. - Ne znamo koji je iznos tih troškova. Hotel direktno šalje fakture u Ministarstvo financija i u Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH i mi kao Županijski stožer civilne zaštite nemamo uvida u to. Hotel je bio imobiliziran 39 dana i tamo su boravila 32 vozača. U ovom trenutku se to financiranje rješava i ispred Županijskog stožera mogu potvrditi da će to biti namireno - objasnio je Ferek - Jambrek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook