Prethodni članak
Sljedeći članak

'Tri povjerenstva obišla su pružatelje socijalnih usluga i napravljeno je preko 150 izvida'

Zamjenica župana Jasna Petek podijelila je infomaciju kako su tri pružatelja usluga Društvo psihologa KZŽ, Društvo Crvenog križa KZŽ te Zavod za javno zdravstvo, odjel socijalne medicine davale besplatnu psihosocijalnu pomoć građanima


Zamjenica župana Jasna Petek na presici Županijskog stožera  rekla je o nekoliko informacija o pružateljima socijalnih usluga s područja Krapinsko-zagorske županije. – Već duže vrijeme tri povjerenstva obilaze naše pružatelje  socijalnih usluga na području županije. Tu je 26  ustanova i domova za starije i nemoćne i 72 udomiteljske obitelji . Tri povjerenstva napravila su preko 150 izvida, što prvih, što kontrola. Sad ide i treći krug kontrole pružatelja socijalnih usluga da se vidi poštuju li se upute koje su dane u borbi s COVID-om 19 – naglasila je Petek.

Podijelila je i infomaciju kako su tri pružatelja usluga Društvo psihologa KZŽ, Društvo Crvenog križa KZŽ te Zavod za javno zdravstvo, odjel socijalne medicine davale besplatnu psihosocijalnu pomoć građanima.

Objasnila je kako je u Društvu psihologa KZŽ radilo 8 volontera i to 24 sata dnevnmo te su od 21. ožujka zaprimili 92 poziva. – Više od 50 posto su zvale žene, a trećina je pozivatelja bila starije životne dobi, a 18 posto je zvalo u noćnim satima. Tu su najčešće bili pozivi vezani za brigu za obitelj i bližnje i nošenje sa situacijom oko koronavirusa. Prosječno trajanje razgovora bilo je 26 minuta.

Zamjenica župana je rekla kako je Društvo Crvenog križa od 17. ožujka zaprimilo 88 poziva, a radili su od 7 do 22 i to 4 djelatnika, a tema je bila slična kao i kod poziva upućenih Društvu psihologa KZŽ.

Petek se osvrnula i na to što je danas Svjetski dan Crvenog križa te svim djelatnicima, volonterima, darivateljima krvi čestitala taj dan. – Hvala vam što ste s nama u teškim trenucima – naglasila je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook