Prethodni članak
Sljedeći članak

TRENING ZA MOZAK: Ove jeseni s radom počinje novi ALOHA centar u Krapini

Za mališane i školarce


Novi ALOHA centar u Krapini u Pučkom otvorenom učilištu Krapina započinje s radom od ove školske godine s početkom nastave u listopadu. ALOHA Mentalna aritmetika je program u koji se djeca mogu upisati od navršene 4 do navršenih 13 godina.

-Sve informacije o ALOHA programu možete saznati na web stranici www.aloha.hr, a možete nam se obratiti i radnim danom od 7 do 15 sati osobno u Pučkom otvorenom učilištu Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13 i na telefon 049/370-561. Također, 15. rujna u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu Krapina održat će se prezentacija programa, o kojem će govoriti Branka Novosel, prof., stručnjakinja za neuroedukaciju i stručna voditeljica programa.  – kažu u POU Krapina.

Program se grana na dvije odvojene cjeline, ovisno o dobi djece prilikom upisa: Tiny Tots za predškolce od navršene četiri godine i Kids za školarce.

Tiny Tots dio programa namijenjen je najmlađima i omogućuje im da se naviknu na razredno okruženje, te da porade na svojoj pažnji i koncentraciji prije nego što krenu u školu. U programu je predviđen i niz didaktičkih i edukativnih igara za najmlađe koje poboljšavaju pamćenje, primjećivanje, prostornu orijentaciju te niz drugih vještina. Bitno je napomenuti kako Tiny Tots program nije preduvjet za upis u Kids, već način da se ranije krene trenirati mozak. Kada djeca krenu u školu, prebacuju se u Kids program.
Kids program prilagođen je djeci koja prilikom upisa već idu u školu, sve do navršenih 13 godina. Školarci su već upoznati s konceptom nastave i njihova koncentracija funkcionira drugačije nego kod djece vrtićke dobi. Za Kids su pripremljene posebne igre i aktivnosti koje, uz računanje, pomažu i raznim drugim vještinama.
I Kids i Tiny Tots programi održavaju se jednom tjedno po 2 sata ili dva puta tjedno po 1 sat. Jedan stupanj traje 14 tjedana (28 radnih sati).

Najpoznatiji i najuspješniji polaznik Aloha programa kojeg smo imali prilike vidjeti u medijima je Patrik Čudić iz Zagreba dvostruki svjetski prvak u mentalnoj aritmetici ALOHA.
Vlasnik master franšize ALOHA za Hrvatsku je Littera d.o.o. iz Samobora.
Sve informacije o ALOHA programu možete vidjeti na web stranici https://aloha.hr/.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook