Prethodni članak
Sljedeći članak

'Trebamo napraviti jasnu strategiju razvoja zdravstvenog turizma, za to imamo kapacitet, znanje i tradiciju'


U Poduzetničkom centru u Krapini danas je održana panel diskusija o zdravstvenom turizmu na temu 'Zdravstveni turizam - otkrivanje izazova i kapitaliziranje poslovnih prilika'.

O izazovima i potencijalima zdravstvenog turizma razgovarali su predstavnici HGK Komore Krapina, predstavnici Krapinsko – zagorske županije, predstavnici Kluba slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika TE Poslovnog kluba Skup za Zagorje, kao i ravnatelji zdravstvenih ustanova.

U uvodnom je govoru predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Komore Krapina Anđelko Švaljek istaknuo kako je Zagorje proizvodna i izvozna županija, a tema zdravstvenog turizma izabrana je za panel raspravu zbog toga što je upravo u zdravstvenom turizmu vidi prilika za izvoz zdravstvenih usluga iz naše županije.

Jedan od suorganizatora panela je i Poslovni klub Skup za Zagorje, čiji je tajnik Kruno Brajković istaknuo kako će se ovim panelom ukazati na nove izazove i mogućnosti koje zagorje kao jedinstvena zdravstvena termalna rivijera ima, dok je predsjednik Kluba slovenskih i hrvatskih gospodarstvenika Saša Muminović istaknuo da je zagorje pokazalo kako ima zdravu gospodarsku osnovu, a u tom je gospodarstvu turizam važan čimbenik, zbog čega je važno da se turizam odmakne od socijalne kategorije apartmanizacije, koja je prisutna u drugim dijelovima Hrvatske, što može biti velik korak naprijed.

Skup je pozdravio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – U Hrvatskoj prvo moramo napraviti jasnu strategiju razvoja zdravstvenog turizma i raditi na razvijenosti svijesti ljudi kod toga da je prevencija dio zdravstvenog turizma. Da o sebi vodimo brigu koliko o svojim automobilima, s kojima prije tehničkog pregleda idemo na servis svake godine, zdravstveno stanje u Hrvatskoj bilo bi sasvim drugačije – rekao je Kolar, dodavši kako za razvoj zdravstvenog turizma postoji kapacitet, znanje i tradicija, no da bi se pozicionirali na europskoj karti zdravstvenog turizma, potrebna je jasna strategija i suport Vlade RH.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook