Prethodni članak
Sljedeći članak

Traži se 1800 pričuvnih policajaca za slučajeve katastrofa i izvanrednih događaja


I na mrežnim stranicama Policijske uprave krapinsko – zagorske, baš kao i svih PU diljem zemlje, objavljen je natječaj za odabir kandidata za pričuvne policijske službenike. Planirano je angažiranje do 1800 pričuvnih policijskih službenika u Ravnateljstvu policije i policijskim upravama, a natječaj se raspisuje samo za bivše policijske službenike kojima je prestala služba radi stjecanja prava na starosnu mirovinu, na temelju sporazuma ili otkazom po vlastitoj volji. S odabranim kandidatom za pričuvnog policijskog službenika Ministarstvo unutarnjih poslova sklapa ugovor o službi u pričuvnom sastavu policije na rok od jedne do tri godine, koji se može produljiti, ali najduže do 65. godine života.


Riječ je o policajcima koji bi radili u slučaju prirodnih katastrofa ili izvanrednih događaja kao pomoć policijskim službenicima prilikom obavljanja poslova koji zahtijevaju povećani, odnosno dugotrajniji angažman policijskih službenika, osiguranja značajnih javnih okupljanja i pružanja pomoći policijskim službenicima tijekom turističke sezone. Uz to se pričuvna policija može angažirati i na prijedlog rukovoditelja nadležnih ustrojstvenih jedinica, a odluku donosi glavni ravnatelj policije.


Propisano je i kolika naknada pripada pričuvnom policajcu u slučaju angažmana, pa će tako, ako je riječ o osobi koja je inače zaposlena kod drugog poslodavca, dobiti naknadu u visini plaće koju je dobivao kod poslodavca u mjesecu prije angažiranja u policiji. Nezaposlenima pripada naknada u visini iznosa prosječne neto plaće u Hrvatskoj utvrđene za prethodnu godinu, umanjenoj za iznos koji prima s osnova nezaposlenosti (ako ga prima) i to razmjerno broju dana angažmana. Umirovljenici će dobiti novčanu naknadu u visini iznosa prosječne neto plaće razmjerno broju dana koliko su bili angažirani. Tako bi na kraju pričuvni policajci mogli zarađivati bolje od aktivne policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Mokrih i skliskih kolnika ima na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i mjestimice D...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program