Prethodni članak
Sljedeći članak

TRAGIKOMIČNO: Pijani švercer s 24 migranta u kombiju došao na posve krivo odredište

Stanovnici Dobrinja nemalo su se iznenadili kad su na Placi »otkrili« 24 migranta

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Stanovnici Dobrinja nemalo su se iznenadili kad su na Placi »otkrili« 24 migranta. Ništa manje nije bilo ni njihovo iznenađenje jer nije ti lako kad kreneš u Liku, a stigneš na Boduliju, i to ravno policiji u ruke.

Do samog je centra tog krčkog lokalnog središta, zbog samo njemu znanih razloga, zalutao vozač kombija koji je prevozio migrante, nesretnike kojima je na teškom i izazovnom putu prema željenom boljem životu na zapadu Europe zbunjeni i u zemljopisnom smislu potpuno pogubljeni šofer rutu »skrenuo« – na Boduliju, piše Novi list.

Prema izjavama očevidaca, kombi pun neobičnih putnika na Placu u Dobrinju »dokotrljao se« nešto iza 19 sati. Vozač, koji je prema riječima mještana s kojima je ondje stupio u kontakt, bio u vidno alkoholiziranom stanju ili »pod uticajem žešćih opijata«, kod začuđenih prolaznika raspitivao se za put do Brinja, odnosno za Novi Vinodolski. Po pretpostavki onih koji su s pogubljenim vozačem u toj prigodi imali priliku razgovarati, izgleda da je ovaj umjesto »do Brinja« nesretnike koje je na za sad još uvijek nepoznatom mjestu ukrcao u svoje vozilo odveo »do Dobrinja«.

Dobrinjci koji su svjedočili sceni koja bi, da u svojoj biti nije tako tužna i tragična zapravo bila komična, u međuvremenu su pozvali policiju koja je brzo stigla. Kad su krčki plavci naposljetku otvorili kombi vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka koje je prigodom ulaska u Dobrinj navodno imalo i stanovitih tehničkih problema, iz unutrašnjosti vozila izašla su čak 24 mlađa migranta. Svih njih policija je potom odvezla, a »na sigurno« je spremljen i vozač koji će istražiteljima sasvim sigurno imati što reći, piše Novi list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook