Prethodni članak
Sljedeći članak

TRAGEDIJA NA KRKU: Baka stradala pokušavajući spasiti muža i unuka iz olujnog mora

Jedna je 52-godišnja hrvatska državljanka, s područja Osijeka, ove subote izgubila život kad se, u društvu dvoje članova svoje obitelji, upustila u akciju njihova spašavanja iz valovitog mora na području krčke plaže Plav


Jedna je 52-godišnja hrvatska državljanka, s područja Osijeka, ove subote izgubila život kad se, u društvu dvoje članova svoje obitelji, upustila u akciju njihova spašavanja iz valovitog mora na području krčke plaže Plav. Nešto iza 14 sati, djed i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana u susjedstvu spomenute plaže, nerazborito su se odlučili okupati u moru, unatoč krajnje nepovoljnim vremenskim i maritimnim uvjetima. Nakon što su ušli u zapjenjeno more tog gradskog kupališta, istog su se trena suočili s opasnošću po svoje zdravlje i živote, piše Novi list.

Veliki valovi kupače su, naime, počeli prekrivati a morske ih struje onemogućavati u njihovim pokušajima izlaska na sigurnost obale. Zbog toga je, očito uviđajući opsanost u kojoj su se članovi njene obitelji našli, nesretna žena u odjeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći. Taj čin, pokazalo se na kraju, ispostavio se kobnim jer je naposljetku sama stradala, dok su djeda i unuka, nadljudskim naporima i činom vrijednim istinskoga divljenja, u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspjela izvući dva djelatnika tog objekta, odnosno turističke tvrtke koja može biti ponosna svojim zaposlenicima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook