Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicionalno proštenje 'na Verama' i blagoslov quadova

Druženje i domjenak pripremili su mještani Huma Stubičkog i Sekirevog Sela


Jučer je u Humu Stubičkom "na Verama", u Gornjoj Stubici, održano je tradicionalno godišnje proštenje.

Misno slavlje predvodio je upravitelj župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikola Jurković, a svojim izvedbama upotpunio Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica.

Nakon mise, uslijedio je i tradicionalni blagoslov quadova. Moto klub "Zagorski anđeli" na čelu s predsjednikom Tomislavom Tišljarom organizirao je okupljanje članova kluba, a vozače i njihova vozila blagoslovio je vlč. Nikola Jurković.

Nakon mise i blagoslova quadova, uslijedilo je prigodno druženje i domjenak kojeg su pripremili mještani Huma Stubičkog i Sekirevog Sela. U organizaciji cjelokupnog događaja osobito su se istaknule članice Udruge žena Hum Stubički na čelu s predsjednicom Vesnom Bokun, zatim članovi Moto kluba "Zagorski anđeli" na čelu s predsjednikom Tomislavom Tišljarom te članovi Vijeća Mjesnog odbora Hum Stubički - Sekirevo Selo na čelu s predsjednikom Žarkom Čehkom.

Osim brojnih mještana, događanju su nazočili i zamjenik načelnika Općine Gornja Stubica Vladimir Škvorc, općinski vijećnici te mještani okolnih naselja.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook