Prethodni članak
Sljedeći članak

TRADICIJA SE NASTAVLJA Male vezilje izložile svoje ručne radove

Radionica Malih vezilja u dječjem vrtiću u Donjoj Stubici održava se od 2011. godine, a svake bi godine djevojčice ponosno predstavile radove na izložbi, koja je zadnje dvije godine zbog pandemije izostala


U donjostubičkom Dječjem vrtiću 'Bubamara' već se deset godina održava lijepa i pohvalna tradicija očuvanja tradicije i kulture Zagorja kroz radionicu Malih vezilja. Grupa je to djevojčica i dječaka koja tijekom jedne odgojno - obrazovne godine uči kako se veze ručni rad.

Prvi smo puta o Malim veziljama pisali povodom njihove četvrte izložbe, kada smo i posjetili radionicu.

Ideju Malih vezilja potaknula je i tadašnjoj ravnateljici vrtića Vesnici Borlak predložila Marija Krušelj iz Udruge Stubička baština, a sve kako bi se tradicijske vrijednosti kraja u kojem živimo prenijele na najmlađe naraštaje i tako sačuvale od zaborava.

Krušelj je, zajedno s članicama Stubičke baštine, poučavala male vezilje kako vesti, a ove je godine radionicu vodila odgojiteljica Mirela Veverec.

Iako se zbog pandemije koronavirusa tradicionalna godišnja izložba radova Malih vezilja prošle, kao ni ove godine nije mogla održati, radovi koje je desetak djevojčica i dječaka iz najstarije skupine 'Zvjezdice' marljivo izrađivalo tijekom protekle godine izloženi su na panou u predvorju vrtića, a tom je prigodom ravnateljica vrtića Snježana Benko uručila odgojiteljici Mireli Veverec zahvalnicu za trud uložen u vođenje Malih vezilja.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook