Prethodni članak
Sljedeći članak

TOP U POGONU: Svetokriška staza se priprema; za vikend kreće škola skijanja

Kako doznajemo, u Ujedninjenim arapskim emiratima navodno postoje dvije skijaške staze koje se nalaze na neuobičajeno niskoj nadmorskoj visini po čemu drže svjetski rekord. Odmah iza njih, treća 'najniža' skijaška staza na svijetu, na kojoj se održavaju i natjecanja, je u pravo ova u Svetom Križu Začretju


Top za proizvodnju umjetog snijega na skijaškoj stazi Ski kluba Stars u Svetom Križu Začretju prošlog je tjedna pušten u pogon i članovi kluba, predvođeni Igorom Perhotom, čitavog su vikenda nastavili s pripremanjem svoje staze, kako bi se, ukoliko to vremenske prilike budu dopuštale, već idućeg vikenda mogla početi održavati škola skijanja. – Sudjelovali smo u priremi staze za Snježnu kraljicu i čim je to završilo, počeli smo pripremati svoju stazu. Temperature su proteklih dana bile niske, sad od utorka opet kreće zahlađenje i vjerujemo da će staza biti spremna za vikend – rekao nam je Perhot.

Inače, škola skijanja u pravilu se odvija isključivo za članove ovog kluba, osnovanog još 2013. godine, no dobrodošli su i svi ostali. – Zapravo, mi to radimo za svoje članove, a ostale motiviramo da postanu članovi. Naravno da se bilo tko može prijaviti u školu skijanja, no trudimo se da svi oni koji se prijave onda postanu i članovi kluba jer mi kao udruga moramo funkcionirati prvenstveno za naše članove. Dobne granice nema, niti donje, niti gornje, tako da su svi dobrodošli   - kaže Perhot de dodaje ako se nada da se epidemiološke mjere neće postrožiti na način da bi im bilo zabranjeno održavati škole skijanja.

Spomenimo i to da uz već ranije uvedene ljetne aktivnosti, svetokriški klub sada planira i neke nove.  - Ove godine planiramo uvesti još nekih noviteta, kako bismo dodatno proširili naše skijaške aktivnosti. S obzirom da ima i drugih skijaških klubova u Zagorju, pokušat ćemo s njima dogovoriti neku suradnju. Na primjer, pokušat ćemo uključiti Oroslavčane koji imaju biatlon, da naprave neku prezentaciju, kako bi naša djeca vidjela i upoznala se s činjenicom da skijanje nisu samo alpske discipline, nego da postoje i druge, kao što je nordijsko skijanje – najavio je Igor Perhot.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook