Prethodni članak
Sljedeći članak

TJEDNA PROGNOZA: Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi kakvo će biti vrijeme


Zavladale su vrućine, a većina dana u prvoj polovici mjeseca je prošla suho i sunčano. Tek se povremeno dogodio pljusak s grmljavinom, ali bez nekog trajnijeg osvježenja. Manje osvježenje uz pljuskove je opet stiglo u danima vikenda. Nakon toga bi trebalo biti nekoliko sunčanijih dana uz novo zatopljenje pa će nam veći dio ovog tjedna biti sunčan i vruć. Sve u svemu pravo ljeto. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Predah od vrućina neće dugo potrajati jer bi već u utorak i srijedu trebalo biti više sunca i topline pa bi temperatura mogla narasti blizu 30 Celzijevih stupnjeva, u srijedu čak i malo iznad. Još samo ponegdje u utorak kasno popodne ili predvečer nije isključena mogućnost za kraći lokalni pljusak, ali to će stvarno biti rijetka pojava. Bioprognoza bolja.

U četvrtak pretežno sunčano i vruće. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 19, a najviša dnevna bi trebala narasti na 32 ili 33 Celzijeva stupnja. To je temperatura u hladu, na suncu je još za 5-10 stupnjeva toplije. Čuvajte se jakog sunca između 10 i 17 sati kad je UV indeks najviši. U tom razdoblju osobe svijetle puti i mala djeca mogu pocrveniti za manje od pola sata na izravnom suncu. Dobro je povećati unos tekućine i smanjiti fizičke napore za vrijeme najveće vrućine. Slušajte savjete liječnika kako si olakšati vrućinu. Ovo posebno vrijedi za naše starije sugrađane i kronične bolesnike.

Pretežno sunčano vrijeme se nastavlja i u petak. Ipak će ponegdje biti jačeg razvoja oblaka uz malu mogućnost za lokalni pljusak. Čini se da će zapuhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar pa će se dnevna temperatura spustiti za nekoliko stupnjeva u odnosu na četvrtak. Lakše ćemo disati jer će neugodna vrućina malo popustiti.

Subota nam donosi pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme. Svi savjeti oko ponašanja u vrijeme vrućina vrijede i za vikend jer će dani biti vrući. Potražite osvježenje u hladu ili negdje na kupanju. Ako idete na Jadran i tamo će biti sunčano i vruće, a more se zagrijalo do 26 Celzijevih stupnjeva. Ovdje kod nas će u subotu temperatura zraka biti do 30 Celzijevih stupnjeva u hladu!

Slično vrijeme bi se trebalo nastaviti i tijekom nedjelje. Pretežno sunčano i vruće. U ponedjeljak vjerojatno još uvijek puno sunca uz temperaturu preko 30 stupnjeva i južinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook