Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedan slavlja u Zagorskim Selima


U sklopu obilježavanja Dana općine Zagorska Sela i Dana župe sv. Katarina koji se slavi 25. studenog, tjedan slavlja u Zagorskim Selima započeo je kulturnim događanjima.  Najprije je svečano otvorena prostorija koju je općinska načelnica Ksenija Krivec Jurak predala na korištenje Društvu Naša djeca Zagorska Sela. Na prostoru kojim je odzvanjao dječji smijeh, radost i igra istog tog dana zahvalila se najprije predsjednica DND-a Maja Preglej, a potom i dječja načelnica Zagorskih Sela Gabrijela Jurak.

Obje su u svojim govorima iskazale koliko je to značajno za udrugu koja ima niz aktivnosti, radionica i mnoštvo raznih događanja kroz cijelu godinu. Na jednom mjestu imat će prostor za druženje, igru, mjesto za okupljanje.  Novi prostor DND – a blagoslovio je župnik Zagorskih Sela vlč. Majk Rušec, a načelnica Zagorskih Sela darovala je DND – u aparat za pečenje kokica što je izazvalo veliko oduševljenje kod djece pa su ga odmah i isprobali.

U 18 sati uslijedio je važan i jedinstven kulturni događaj za općinu Zagorska Sela; predstavljanje zbirke pjesama „Rajski gajnk“ koju je napisao Željko Taboršak - „Robišjok“.

Pjesnikov sjaj u očima kada govori o „Katarinškoj fari“ (župi), uzbuđenje kad se zagleda u pitome zagorske brege ili ponos kad vidi hrvatsku zastavu, pretočen je u stihove pjesama koje odišu ljubavlju i privrženošću prema mjestu i kraju u kojem je rođen i u kojem živi, prema svakodnevici koja ga okružuje.

Večer je bila ispunjena i bogatim kulturno umjetničkim programom u kojem je bilo interpretiranja stihova pjesama, glazbe, pjevanja ali i dramskog stvaralašta u kojem se autor jednako uspješno  snalazi. Željko je, naime, autor mnogih dramskih tekstova, igrokaza i skečeva koju su izvođeni u javnosti, posebno na raznim događanjima u općini.

Prekrasna večer bila je ispunjena emocijama, radošću i zajedništvom koje imaju Zagorska Sela. Možda jesu mala općina ali imaju moć okupljanja mještana, ne teže veličini ali znaju staviti osmijeh na lice svakom stanovniku. Dokaz tome bila je zasigurno prepuna dvorana publike u kojoj se tražilo i mjesto više, a koja je bila hram veselja i smijeha. Nakon predstavljanja zbirke pjesama uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak i pjesmu do kasnih večernjih sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook