Prethodni članak
Sljedeći članak

TIJEKOM ZABRANE UPRAVLJANJA VOZILOM: U Budinšćini vozio s 2,15 promila, a u Andraševcu s 0,98 promila

Policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osoobna vozila kojima su upravljali vozači pod utjecajem alkohola


U četvrta oko 17.25 sati, u Andraševcu, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako vozilom upravlja sa 0,98 promila alkohola u organizmu i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom te da mu je isteklo važenje prometne dozvole. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3,000,00 tisuća kuna, produžena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i određeno zadržavanje u trajanju od pet dana.

Također jučer oko 20,10 sati, u Budinšćini policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako vozilom upravlja sa 2,15 promila alkohola u organizmu i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Temeljem Zakona o prekršajima, od strane policijskih službenika određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv vozača, 52-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 20,000,00 kn i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook