Prethodni članak
Sljedeći članak

Tijekom provedbe projekta zaposleno je 20 gerontodomaćica koje su pružale pomoć više od 170 korisnika


Prošle je srijede u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana završna konferencija projekta „Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području“ UP.02.1.1.13.0037.

Projekt ukupne vrijednosti 1.857.319,59 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Nositelj projekta je Udruga mladih Feniks, a partneri su Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, Centar za socijalnu skrbSveti Ivan Zelina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina. Ciljevi projekta bili su osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena, potaknuti njihovu socijalnu uključenost zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika te osigurati njihovu bolju poziciju na tržištu rada.

Projektom je zaposleno 20 gerontodomaćica s područja Krapinsko-zagorske županije koje su tijekom trajanja projekta pružale potporu i podršku više od 170 krajnjih korisnika,iako je planirano 120, na području Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje Stubice, Gornje Stubice, Marije Bistrice i Bedenice. Za krajnje korisnike bili su osigurani paketi higijenskih potrepština koje su dobivali svaki mjesec.

Za gerontodomaćice je provedeno obrazovanje odnosno osposobljavanje tijekom kojega su pripadnice ciljane skupine stekla nova znanja i vještine.

Tijekom konferencije Kristina Šturlan, koordinatorica projekta, predstavila je rezultate i provedene aktivnosti projekta te je naglašeno kako su ostvareni svi ciljevi projekta. Konferenciji su prisustvovali i izaslanica Krapinsko-zagorske županije Sanja Kunštek-Dragčević, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, načelnik Općine Bedenica Slavko Cvrlja, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Donja Stubica, Stanislava Erdelja i Vesna Hibrerski ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji su pozdravili sve prisutne uz naglasak kako je ovakav projekt hvalevrijedan i da se svakako nadaju novoj suradnji u sljedećoj fazi projekta. Predsjednica Udruge mladih Feniks, Elizabeta Škvorčec, također je pozdravila sve prisutne i zahvalila svima na suradnji uz nadu da će se ta suradnja nastaviti budući da se se Udruga prijaviti na III. fazu.

Konferencija je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera s ograničenim brojem sudionika.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook