Prethodni članak
Sljedeći članak

Tele2 donirao dron ZJVP Zabok za kvalitetniji rad vatrogasaca i veću sigurnost građana

Vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe danas su u postaji u Zaboku preuzeli dron i mobilni telefon za njegovo korištenje koje im je donirao Tele2 u sklopu svojeg višegodišnjeg projekta DRONacija


Vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe danas su u postaji u Zaboku preuzeli dron i mobilni telefon za njegovo korištenje koje im je donirao Tele2 u sklopu svojeg višegodišnjeg projekta DRONacija.

 

Uoči preuzimanja donacije, vatrogasci ZVJP prisustvovali su virtualnoj, a potom i terenskoj edukaciji kako bi što učinkovitije upravljali dronom u trenutku kada im zatreba. Edukaciju je također organizirao Tele2 suradnji s partnerom ‘Geomatika Smolčak’, ovlaštenim distributerom za geodetske instrumente, softvere i geodetska rješenja.

 

Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2 istaknula je da Tele2 u svojim svakodnevnim aktivnostima vodi računa o tome da brine o zajednici u kojoj djeluje. - Društveno  odgovorno poslovanje je jedan od stupova našeg poslovanja. Ponosni smo na to što već nekoliko godina za redom provodimo jedan projekt  kojeg smo nazvali 'DRONacija'. To je projekt u kojem umjesto božićnih poklona za poslovne partnere sva sredstva koja bismo inače namijenili za tu svrhu smo prenamijenili u kupnju bespilotnih letjelica odnosno dronova za vatrogasna društva diljem Hrvatske. Do sada smo donirali ukupno 15 dronova, od toga ove godine 5. Prilikom odabira vatrogasnih društava kojima smo dodjeljivali dronove smo vodili računa da to budu vatrogasna društva diljem Hrvatske, zato što unatoč tome što požarne sezone zapravo najveću ugrozu donode na obalnom području, svjesni smo činjenice da i u kontinentalnom dijelu RH postoji potreba za podrškom tehnologije prilikom akcija koje vatrogasci provode, a to su uglavnom nekakvi izvidi, spašavanja i sl. Ovom donacijom pokazali smo koliko tehnologija pomaže zaštiti okoliša i ljudskih života i imovine i koliko je tehnologija omogućava da stvari radimo na pametniji i sigurniji način, inače kada ne bismo imali dron, vatrogasci bi možda morali ući u neku zgradu ili građevinu koja bi bila puna dima, a ovako dron ulazi unutra, snima situaciju. Osim drona donirali smo i mobilni uređaj pomoću kojeg će oni moći upravljati dronom – rekla je Grubešić.

 

Zapovjednik Zagorske javno vatrogasne postrojbe Zabok Dražen Sinković zahvalio je na donaciji. - Zahvalio bih Tele2 što su prepoznali rad Zagorske javne vatrogasne postrojbe i što su nam odlučili donirati ovaj dron koji će puno pomoći i olakšati posao vatrogascima, posebno u većim požarima raslinja. Ove godine, hvala Bogu, nije bilo previše požara na otvorenom i nadamo se da ćemo dron čim manje koristiti. Na zahtjevnim intervencijama  itekako će pomoći.  Primjerice, prije nekoliko godina kada se dogodio požar na Strahinjčici, jako bi nam dobro došao jedan ovakav dron. To je ujedno prvi dron u  vatrogasnim postrojbama na području Krapinsko – zagorske županije. Nekolicina vatrogasaca prošla je obuku za upravljanje dromom, informatički su obrazovani i znat će ga koristiti u određenom trenutku kada za to postane opravdanost – istaknuo je Sinković.

 

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek koji je nazočio primopredaji složio se da će ova donacija biti od velike važnosti za Zagorsku javno vatrogasnu postrojbu Zabok, a naglasio je da će Zabočanima i ovom dijelu Zagorja pružiti veću sigurnost. – Ponosni smo na Zagorsku javno vatrogasnu postrojbu Zabok, njezine vatrogasce, tehničku opremljenost te na njihov novi dom na Industrijskoj cesti. Zagorska javna vatrogasna postrojba postala je ključno mjesto na kojem se radi na prevenciji, kao i intervencijama prilikom požara, ali i drugih elementarnih nepogoda. U svim tim udarnim aktivnostima, vatrogasci su prva snaga i prva sila – rekao je Hanžek.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook