Prethodni članak
Sljedeći članak

TAKO SE TO RADI Članovi UO Bedekovčina na potresom pogođena područja išli su profesionalno

Najprije su pogledali što treba, a onda su uzeli originalne korpe, ljestve, lift za materijal, sav potreban materijal i u dva dana sredili tridesetak kuća. Sada više neće ići sami, već kad ih pozove Hrvatska obrtnička komora odnosno Obrtnička komora naše županije.


Profesionalci su profesionalci! To su dokazali članovi Udruženja obrtnika Bedekovčina. Oni nisu uzeli svoje strojeve i brže bolje jurili u potresom pogođena područja već su prvo, kako nam je ispričao predsjednik Stjepan Kotarski, sazvali hitni sastanak proširenog Upravnog odbora. Tamo su, kako to i priliči pravim profesionalcima, odlučili otputovati u potresom stradala područja i vidjeti koje strojeve trebaju dovesti, kakav alat i materijal im je potreban.

 

- Kad smo došli u Sisak isti dan vidjeli smo da nešto ne možemo odraditi, a bilo je i oštećenja koja su si ljudi mogli sami popraviti. Nismo išli neorganizirano već u dogovoru s cehom građevinara Udruženja obrtnika Sisak koji su nam sve pokazali. Raditi smo išli u ponedjeljak i popravili krovove ili skinuli dimnjake na 15 do 20 kuća. Drugi dan taj je broj bio manji, desetak kuća, ali je obim posla na tim kućama bio puno veći. Sveukupno tamo je bilo osam naših ekipa - rekao nam je predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Stjepan Kotarski ističući da su tamo bili obrtnici i poduzetnici ovog Udruženja te njihovi djelatnici.


 


Sada više neće ići sami, već kad ih pozove Hrvatska obrtnička komora odnosno Obrtnička komora naše županije budući da su dobili dopis i kad će trebati ići znat će točno s kojim alatom, materijalom i s koliko ljudi. Sve će, nakon ova dva provedena dana u Petrinji i okolici, raditi preko svog matičnog udruženja. Kao pojedinci jedino će jedan dan u suradnji sa stubičkim obrtnicima skuhati nekoliko stotina porcija hrane i odvesti ih na potresom pogođena područja te hranu podijeliti svima koji će htjeti, a namjeravaju ići i po selima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook